STAVANGER OILERS – STJERNEN 9-0 (5-0, 0-0, 4-0)

DNB Arena (aftenbladet.no): Etter en sesongstart med fomling etter toppformen virker Oilers å ha funnet frem femtegiret igjen.

I helgen ble det 7-0 over Rosenborg. Forrige torsdag vant Oilers 5-1 over Tønsberg. I dag ble Stjernen knust med 9-0. — Vi var gode og aggressive fra start. Vi fikk kampen inn i vårt spor med engang, og bare malte på, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

— Nå begynner jeg å kjenne igjen Oilers, legger han til.

Han skryter spesielt av jobben fjerderekka, med Stian Høygård, Snorre Hallem og Petter Røste Fossen, gjorde i kveldens kamp.

— De trykket virkelig på. Jeg har aldri sett dem så bra som i dag, sier Thoresen.

Kissel åpnet

I den andre hjemmekampen mot Stjernen på under én måned var Oilers på hugget fra start, med god fart på skøytene og mye bevegelse.

Men på tross av haugevis med skudd slet de å finne veien til mål. Før en amerikaner nok en gang viste hva som skulle til.

13 minutt ut i første periode satt sesonginnledningens poengkonge, Dan Kissel, endelig den første pucken i mål.

Og da rant det inn.

Smith leder målvaktsligaen

Tre minutter senere dundret Kurt Davis inn kveldens andre. Ett minutt og 42 sekunder senere hadde Jean-Michel Daoust og Christian Dahl-Andersen satt hvert sitt. 4-0. Peter Lorentzen satte inn det femte med halvannet minutt igjen av første periode. Stjernen hadde resignert.

Oilers imponerte på godt gammel vis i første periode. Så giret de ned igjen. Stjernen fikk sjansen til å kjenne litt på pucken, og tok den. Uten at Oilers mistet kontrollen på kampen av den grunn.

Vertene burde ha scoret både ett og to mål i midtperioden, men en blanding av udyktighet og godt keeperspill hindret det.

I motsatt ende av banen fikk Stjernen én stor sjanse. Den reddet Ruben Smith. Mannen som leder målvaktsligaen med 1,48 mål i gjennomsnitt per kamp.

Overtallsmål

Oilers sjette, sjuende og åttende scoring kom i overtall. Kurt Davis, Christian Dahl-Andersen og Mathias Trettenes scoret de målene. Trettenes scoret i sin tredje kamp på rad, mens CDA virker å være på vei mot toppformen med fem poeng på to kamper.

Juha-Pekka Loikas avsluttet det hele. Alene med Stjernes målvakt Henrik Haukeland gjorde han ingen feil.

Allerede torsdag skal Oilers møte Sparta.