Onsdag kom omsider meldingen om at Robin van Persie selges fra Arsenal til Manchester United, etter en sommer med nærmest endeløse spekulasjoner. Arsenal-manager Arsene Wenger sier at klubben ikke hadde noe valg.

United bekreftet onsdag at de er enige med Arsenal om en overgangssum, som skal være verdt 24 millioner pund. Nederlenderen skal nå gjennomgå den medisinske testen og bli enig med United om de personlige betingelsene.

Van Persie hadde kun ett år igjen av sin avtale med Arsenal, og hadde gjort det tindrende klart at han ikke ville forlenge.

Han er i Manchester United, dessverre for oss. Overgangen ble klar i ettermiddag , sa Wenger onsdag kveld. Da jobbet han for den franske TV-stasjonen TF1. – Det føles aldri godt å miste spillere av slik kvalitet, men han hadde bare ett år igjen av kontrakten, så vi hadde ikke noe valg, sier han.

Wenger ser ikke altfor mørkt på det. Han har mistet stjernespillere før, og peker på at klubben i sommer har hentet Giroud og Podolski.

— V itamininnsprøytning

I Manchester United er gleden stor. Midtbanespiller Michael Carrick kaller overgangen en massiv vitamininnsprøytning.

– Hvis overgangen går i orden, vil det være helt perfekt, sa Carrick etter Englands 2-1-seier over Italia.

Han hadde en strålende fjorårssesong og vil ytterligere forsterke laget. Det er en stor vitamininnsprøytning før sesongstart. Han er en spiller i verdensklasse , sier Carrick.