OILERS — VÅLERENGA 0-1 e.str (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

STAVANGER: Tobias Lindstrøm ble matchvinner for Vålerenga på straffeslag etter at Oilers bommet på samtlige av sine tre forsøk mot bunnsolide Steffen Søberg i VIF-buret.

Etter 65 målløse minutter måtte det nemlig straffer til for å avgjøre kampen mellom Oilers og Vålerenga i DNB Arena tirsdag kveld.

• Stavanger er fortsatt Norges klart beste lag. De er solide og store og tunge. De spiller med disiplin. Jeg har ikke veldig lyst til å møte dem i et sluttspill, sier VIF-trener Espen Knutsen med et smil.

AVGJØR: Tobias Lindstrøm ble matchvinner for Vålerenga. Foto: Pål Christensen
  • Dette var en skikkelig lagseier. Steffen Søberg sto veldig bra bakerst, og det samme gjorde Henrik Holm for Oilers. Vi scorer ikke så mange mål selv, så da handler det om å tette igjen bakover, sier Knutsen.- Vi fikk dårlig betalt. Men sånn er det noen ganger. Steffen Søberg sto enormt bra bakerst for VIF. All kred til ham, sier Henrik Holm – som selv sto en god kamp i Oilers-målet.

• Det er ikke godt nok, selvfølgelig. Så er det litt tilfeldig at vi ikke scorer. Det som mangler er jo målene. Vi hadde mange bra muligheter, men VIF gjorde også en god jobb med å holde oss på utsiden. Vi manglet kanskje litt trykk inn foran, vurderer Oilers-direktør Pål Haukali Higson.

Oilers åpnet best

Oilers tok kommandoen fra start i hengekampen mot Vålerenga. Begge lag hadde i utgangspunktet mye å spille for i oppgjøret, som var utsatt fra den 35. serierunden. Vertene hadde allerede før tirsdagens kamp en luke på toppen av tabellen, og ville øke forspranget i gullkampen med ytterligere tre poeng med seier mot VIF.

Men kampen var minst like viktig sett med Vålerenga-øyne. Laget fra Oslo øst slåss om en topp 4-plassering i serien og hjemmefordel i kvartfinalene i NM-sluttspillet, og seier over Oilers ville gi dem heng på topplagene i serieinnspurten.

Men det var altså Petter Thoresens menn som kom best i gang. Dan Kissel fikk kampens første store mulighet allerede etter et halvt minutts spill, og Oilers skapte flere gode muligheter i kampens første fem minutter. Hjemmelaget fikk også sjansen i overtall da Magnus Fischer ble utvist for gjestene etter 7.23, men publikum jublet forgjeves for mål et drøyt minutt senere da et Oilers-skudd strøk stolpen i VIF-buret.

Oilers’ formsterke førsterekke fortsatte å produsere store sjanser, uten uttelling. Etter 11 minutters spill sto det hele 12-1 i skudd på mål i favør vertene, men så røk Josh Soares og Nick Bruneteau på to strake utvisninger for Oilers, som måtte spille med tre mot fem i 1.15. ## Kissel til sykehus

Serielederne vartet imidlertid opp med strålende undertallsspill, og VIF var i reaiteten aldri i nærheten av å score. Likevel bød den første perioden på en stor strek i regningen for Oilers. Etter omtrent 15 minutter fikk nemlig poengtyven Dan Kissel et ublidt møte med VIF-spiller Brede Frettem Csisar.

Den populære Oilers-løperen gikk rett av isen og inn i garderoben sammen med klubblege Morten Munkvik, og ut fra tv-bildene så det ut til at Kissel hadde pådratt seg en stygg skade i fingeren. Trolig dreier det seg om et brudd for den amerikanske 29-åringen, som dro rett til sykehuset i Stavanger for å undersøke skadeomfanget.

Jevn midtperiode

— Det så ut som fingeren var brukket, men vi kan «håpe» at den bare var ute av ledd, sier Morten Munkvik til Aftenbladet.

Vålerenga hang langt bedre med fra start i den andre perioden, som ble en mye mer jevnspilt affære enn den første. Begge lag skapte flere store farligheter, men de første ti minuttene gikk unna uten verken mål, utvisninger eller temperatur.

Etter drøyt 34 minutters spill våknet imidlertid både spillere og Oilers-fansen da Filip Gunnarsson taklet Peter Lorentzen bakfra. Sistnevnte spilte sin første kamp siden hodeskaden han pådro seg i hjemmekampen mot Frisk Asker 7. januar, og lagkameratene likte dårlig taklingen fra svensken, som ble belønnet med en to pluss ti minutters utvisning for forseelsen.

Tre profiler ute

Oilers var uhyre nære scoring etter flott overtallsspill av blant andre Christian Dahl-Andersen og Mike Hoeffel, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Dermed endte også midtperioden målløs og det sto 0-0 og 33-17 i skudd før den tredje perioden, hvor Vålerenga gikk aggressivt til verks.

Uten nøkkelspillerne Mathias Trettenes, Tommy Kristiansen og Dan Kissel slet Oilers med å finne rytmen i det offensive spillet, og bortelaget så ut til å få stadig større tro på at turen vestover kunne ende med poeng. Oilers maktet ikke å overliste Steffen Søberg i VIF-buret, og etter hvert gikk det også stadig lengre tid mellom de store sjansene for Oilers.

65 målløse minutter

I stedet kom Vålerenga stadig nærmere scoring. Gjestene var aggressive, hadde flere farlige avslutninger og bare en solid Oilers-keeper Henrik Holm sørget for at det ikke endte med baklengsmål i 3. periode. Dermed sto det 0-0 og 45-27 i skudd etter ordinær tid, og kampen gikk til forlengelse.

Snaut tre minutter ut i ekstratiden kom den første store sjansen for Oilers, og det måtte videodømming til fr å avgjøre om pucken var i mål. Det var den ikke, og flere muligheter fikk ikke Oilers. Dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

Andy Sertich og Phillipe Cornet bommet på de to første forsøkene for Oilers, mens Tobias Lindstrøm satte Vålerengas andre straffe i mål. Dermed måtte poengkongen Josh Soares score på Oilers sin siste straffe, noe han ikke maktet. Dermed endte det med 1-0-seier for VIF foran 4225 tilskuere i DNB Arena.