TALLIN: — Det er klart at jeg nyter det. Jeg tror det er viktig å kose seg og nyte det når det går bra. Jeg får spille både med og mot gode spillere på flotte stadioner. Jeg synes det er veldig, veldig kjekt, smiler Rune Almenning Jarstein.

Han var blant spillerne flest ville snakke med på pressetreffet i forkant av årets første landskamp. For med 23 kamper for laget som soler seg på tredjeplass i Bundesligaen, ser de fleste ut til å være enige i at Hertha Berlin-proffen fortjener plassen mellom de norske stengene mot Estland torsdag.

De første 18 månedene etter overgangen fra Viking fikk han bare spille to ligakamper, og ofte fikk han ikke engang plass på benken. Jarstein innrømmer at det var en tøff periode.

— For du begynner å tvile på deg selv og selvtilliten er ikke i nærheten av der den skal være. Du får ikke kamptrening i det hele tatt. Men jeg trente hele tiden så hardt som bare det, for jeg følte at sjansen tilslutt ville komme. Jeg var veldig godt forberedt da den kom, sier keeperen videre.

Etter en lang karriere i Odd, Rosenborg og Viking ser han det bare som positivt at han nå har bikket 30 år. Planen er å spille til han er 40, så sant kroppen og helsa holder.

— Nå har jeg mer erfaring, jeg er mer sikker på meg selv og tryggere. Det hjelper godt på. Å bikke 30 er bare bra, smiler han.

Gledelig keepersituasjon for Høgmo

Per-Mathias Høgmo skrøt veldig av Jarstein under tirsdagens pressetreff i Tallinn, og mener måten han taklet motgangen i starten av profflivet på er forbilledlig både for yngre og eldre spillere.

— Det gleder meg veldig at han både har fått en lang kontrakt og mye tillit i Hertha, sier landslagssjefen, som er meget godt fornøyd med keepersituasjonen om dagen.

Med seg i troppen har han også Ørjan Håskjold Nyland og André Hansen. Jarstein har bare spilt to kamper for Norge siden 2013, men i denne samlingen med kamper mot Estland og Finland vil Høgmo mest sannsynlig gi alle tre spilletid.

— Jeg jobber veldig tett med Frode (Grodås), som er keepersjef og veldig tett på dem. Vi har tre veldig gode keepere, ja, kanskje har vi aldri vært bedre stilt enn hva vi er nå på keeperplass, sier Høgmo.

Pulserende liga

Gjennom hele den forrige kvalifiseringen var det Nyland som var førstekeeper, men han får nesten ikke spilletid i tyske Ingolstadt. Det gjør Jarstein til gangs, men han har ikke spurt Høgmo om hva som må til om han ikke får spilletid nå. Det er likevel ingen tvil om at han nyter tilværelsen i den tyske hovedstaden, i en av de mest pulserende ligaene i Europa.

— Du får dra på mange flotte stadioner med masse trøkk og fantastiske supportere. Hertha-fansen er helt utrolige. Så får du møte såpass mange bra spillere, noe som gjør at du må være hundre prosent i hver kamp. Det er klart det er veldig gøy å oppleve, sier spilleren som om dagen er inne blant de 20 beste på spillerbørsen til landets største avis.

Endelig er han nummer én. Iallfall på klubblaget, men torsdag er han det trolig også på landslaget.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og bli med på innsiden av Champions League: