Tiltalen: Spillerne mottok 200.000 kroner for å fikse kamper

Politiet mener at to kamper ble fikset.

Publisert:

Totalt er sju personer tiltalt i kampfiksingssaken. Fem av dem er tidligere fotballspillere. Foto: Digitalsport/Aftenposten

  • Roar Lyngøy
Denne artikkelen er over fem år gammel

Syv personer – fem av dem tidligere fotballspillere – er tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med kampfiksingssaken i norsk fotball.

Strafferammen for grov korrupsjon er 10 års fengsel, mens rammen er seks år for grovt bedrageri.

Les også

Fem fotballspillere tiltalt i kampfiksingssaken

Seks av de tiltalte har norsk bostedsadresse, mens den syvende har adresse i Sverige. Mennene er i alderen 24 til 43 år.

I tiltalebeslutningen fra statsadvokatene i Oslo kommer det frem at de fem spillerne fra Follo og Asker skal ha mottatt til sammen rundt 200.000 kroner for å tape to kamper.

TILTALER SYV PERSONER: Statsadvokat Asbjørg Lykkjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kampene det er snakk om er Østsiden – Follo og Frigg – Asker.«De aktuelle fotballkampene ble spilt 24. juni 2012 med det resultat at Follo fotballklubb tapte kampen mot Østsiden fotballklubb 4-3, mens Asker fotballklubb tapte kampen mot Frigg fotballklubb 7-1», heter det i tiltalen.

«I perioden etter 24. juni mottok de til sammen inntil 200.000 kroner i utilbørlig fordel som betaling for den inngåtte avtalen om å tape kampene.»

«Handlingen er grov fordi den er forøvd ved brudd på den særlige tillit de hadde som fotballspillere i fotballklubbene Follo og Asker, fordi de samlet mottok et betydelig beløp, fordi handlingene utsatte fotballklubbene for risiko for betydelig økonomisk skade ved eventuelt nedrykk, tap av sponsor— og publikumsinntekter, samt at handlingene var egnet til å svekke tilliten til tippesystemene og oddsspillene hos bl.a. Norsk Tipping og derved inntekten til idretten generelt», heter det.

Les også

Dette er kampfiksingsaken

De to øvrige er tiltalt for «å gi gamblermiljøet i Norge og utlandet mulighet til å begå bedragerier mot spillselskaper ved å spille på de manipulerte kampene».

Saken kommer trolig opp i Oslo tingrett neste år.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Eliteserien
  2. Asker Fotball
  3. Follo FK