ROSENBORG — BODØ/GLIMT 2-1

LERKENDAL: Det har lenge vært klart at Rosenborg skulle vinne serien i år. Nå har trønderne fått det offisielle beviset. Gullmedalje rundt halsen og pokalen i glasskapet på Brakka er mottatt.

— Det har vært klart lenge, men vi ville avslutte på en god måte med mye folk på tribunen. Det var viktig for oss å kunne bruke denne kampen på å øve oss inn mot cupfinalen, sier Ingebrigtsen til adressa.no etter kampen.

Etter gullet ble sikret i Molde, hadde spillerne en ørliten feiring for seg selv i bussen på vei hjem. De tok også en tur ut på byen, men i kveld skal alle få delta.

GOD STEMNING: Kåre Ingebrigtsen feirer seriegullet. Jørn Jamtfall til venstre. Foto: Vegard Eggen

— Nå skal vi feire med resten av klubben og fansen. De er en like stor del som spillerne og trenerne. Vi har for eksempel en markedsavdeling som får inn 70 millioner og det er det ingen som er i nærheten av, fortsetter Bruttern. - Har du gitt spillerne leggetid i kveld?

— De legger seg nok mye senere enn meg i alle fall. Når jeg drar hjem, er nok de fortsatt fulle av energi.

(krever innlogging)

Så gamle venner rykke ned

Med seier over Bodø/Glimt var det spikret at nordlendingene måtte ta den tunge turen ned til 1. divisjonen. Bruttern går dog ikke med på at det var hans Rosenborg som sendte de helgule ned.

— Det er Bodø/Glimt som gjør det selv. Over 30 kamper har ikke de vært gode nok og da har de satt seg selv i den posisjonen. Det er en tung vei ned, men jeg håper de tar tak, restarter og kommer seg tilbake der de hører hjemme, sier den tidligere Bodø/Glimt-treneren og legger til: Vi tar ikke på oss skylden for deres nedrykk.