SANDNES STADION (Aftenbladet): — Noen vil kanskje si at denne kampen var uten betydning, men det var den ikke for oss. Vi ønsket å avslutte med stil her. Det handlet om stolthet og å gi noe tilbake til de tilskuerne som møtte opp. Da er det veldig skuffende å miste seieren på den måten. Det føles rart å stå her og motta blomster og gaver når vi har gått på et nytt tap, sukker Ulf-trener Tom Nordlie etter 1-2-tapet mot Aalesund i sesongavslutningen.

Trist punktum

Han mener Ulf kunne punktert kampen i første omgang, og at Vegard Aanestad burde ha frispark i forkant av Aalesunds vinnermål på overtid. Men det hjelper lite hva han mener – faktum er at Sandnes Ulf med 1-2 mot Aalesund tapte halvparten av alle kampene sine i 2014, endte helt sist, og må spille 1. divisjon i 2015. Aanestad mener kampen mot Aalesund ble et trist punktum på en trist sesong.

— Det er helt idiotisk at vi klarer å gi bort ledelsen nok en gang. Denne kampen var egentlig et godt bilde på sesongen vår. Vi har ledet kamper i fleng, og mistet ledelser i fleng, depper Ulf-backen.

Han har vært med på hele eliteserieeventyret – fra det sensasjonelle opprykket i 2011 og til denne søndagen i november 2014, da kapittelet ble avsluttet med tap mot Aalesund.

Mange forsvinner neste år

Aanestad forteller at de tre årene har gitt mersmak, og at lysten på å rykke direkte opp igjen er stor.

Likevel er det per dags dato vanskelig for ham og de andre Ulf-spillerne å gjøre seg opp tanker om den kommende sesongen. Klubben har nemlig hele 10 spillere på utgående kontrakt, i tillegg til at det enda ikke er avklart hvem som blir trener.

— Jeg stoler på at klubben har kontroll, og at alt er på stell når vi møter på trening den første uka i januar. 1. divisjon høres helt forferdelig ut akkurat nå, men vi får bare ta det året og vise at vi er gode nok for eliteserien, sier Aanestad.

Tom Nordlie og Sandnes Ulf hadde et møte senest torsdag, og vil forhandle ytterligere i tiden fremover. Tom Rune Espedal sier at klubben håper å ha klart hvem som skal trene laget i løpet av november.