Det ble kanskje bare tomålsseier på Camp Nou, men det skal definitivt bortelaget være mest fornøyd med.

I en fullstendig suveren førsteomgang scoret Barcelona begge sine mål.

Et lekkert fremspill fra Lionel Messi, en behersket avslutning fra Neymar og vips ledet Barcelona 1-0. Like vakkert var også fremspillet da Barcelona doblet ledelsen. Iniesta tredde ballen igjennom til Messi. Avslutningen var ikke all verden, men Casper Cillessen i Ajax-målet maktet likevel ikke å stoppe den.

Utover i omgangen var definitivt Cillessen Ajax’ beste spiller. Han var i aksjon flere ganger, og spesielt redningen da banens bestemann, Andrés Iniesta, var alene igjennom, var det verdensklasse over.

I annen omgang tok Barcelona foten av gasspedalen. Iniesta gikk ut, og det hele lignet en transportetappe, helt til tre minutter før slutt. Ajax spilte seg til en halvsjanse, og skuddet ble blokkert. Ballen spratt rett i fanget til innbytter Anwar El Ghazi, som enkelt kunne plassere ballen i det tomme målet.

Da kunne det ha blitt spenning i kampen igjen. I stedet giret Barcelona om, og minutter senere sto det 3-1

Dermed mangler Messi fremdeles to mål før han er tidenes toppscorer i Champions League. Neste mulighet kommer i returkampen mot Ajax om to uker. Men før det skal Cristiano Ronaldo spille for Real Madrid mot Liverpool. De to står likt på 69 Champions League-mål. Raul har 71. ## Fakta: Flest scoringer i Champions League