Guro Ramstad utlignet mot Vålerenga lørdag. Kampen endte 1-1. Guro Ramstad utlignet mot Vålerenga lørdag. Kampen endte 1-1. Foto: Digitalsport/Glen Musk (Arkivfoto)

Guros suser fikk Vallhall til å måpe

Lånte shortsen fra utviste Reiten og reddet poeng for Trondheims-Ørn.

VÅLERENGA-TRONDHEIMS-ØRN 1-1

VALLHALL (adressa.no): — Jeg fikk ballen perfekt fra Marthe (Enlid), og da var det bare én ting å gjøre. Det var å skyte og satse på at den gikk innenfor stengene, sier Trondheims-Ørns innbytter Guro Ramstad.

Da hun kom inn fem minutter før full tid hadde gultrøyene et skikkelig trøblete utgangspunkt. VM-aktuelle Guro Reiten fikk direkte rødt kort etter en takling drøyt ti minutter ut i den andre omgangen, og ti minutter før full tid satte Rikke Storrø inn 1-0-scoringen for Vålerenga.

Trener Trond Schjølberg måtte ta grep, og satte inn Ramstad og Enlid i håp om å ta poeng. Og han fikk også betalt.

- Ikke tilfeldig

For da Ramstad scoret 1-1-målet på overtid var det en skikkelig suser. Hun dunket til fra over 20 meter, og ballen gikk strake veien til nettmaskene. Det var en scoring av den sjeldne sorten.

— Det er fantastisk. Hun har trent ekstra mye i vinter, og stått på Lade i regn og snø klokken sju om morgenen og trent. Blant annet på det der. Hun har en veldig bra fot, og det der er ikke tilfeldig. Hun har gjort det før, og kan gjøre det igjen, sier trener Schjølberg.

— Det var veldig deilig å se den gå inn, sier landslagsspiller Inger Ane Hole.

Mens utviste Reiten avslører:

— Hun kom inn i garderoben før hun skulle byttes inn og spurte om hun fikk låne shortsen min. Jeg sa jeg hadde fått rødt kort i den, men at hun skulle få låne den. Så scorer hun bare dét målet. Det redder dagen min, for å si det sånn, sier hun.

Scoringen var Ramstads første i eliteserien.

— Det er helt greit at det første kom på den måten, sier hun.

Direkte rødt

Men før det hadde det på ingen måte vært en stor kamp i Vallhall lørdag. Etter et gjesp av en førsteomgang skapte Trondheims-Ørn skapte sin første sjanse like før pause, og det var ikke noen sjansebonanza etter hvilen heller.

Til tross for Reitens utvisning etter en takling på Vålerengas Emelie Erlandsson.

— Jeg mistet ballen, og tenkte jeg skulle prøve å stoppe kontringen. Så jeg felte henne bakfra og skulle ta gulkortet. Men så dro dommeren kortet opp av lommen, og der kom det et rødt et. Jeg er ikke enig, men det er dommeren som dømmer, sier Reiten.

Dommer Ann Wenche Kleven var imidlertid svært sikker i sin sak.

— Jeg sto to meter unna, og Ørn-spilleren kom med stor fart bakfra, utsatte spiller for fare og stemplet på akillesen. Jeg var aldri i tvil, sier Kleven til adressa.no.

Utvisningen gjorde det uansett vanskelig for Trondheims-Ørn.

— Det ødela mye for oss, og vi mistet mye av rytmen i spillet. Reiten er helt sentral i måten vi spiller på, sier Schjølberg.

Som likevel er glad for at gultrøyene endte opp med ett poeng til slutt.

— Det er helt greit slik kampen ble, sier han.