Tidligere Lyn-helt og Bundesliga-proff, Chinedu Ogbuke Obasi (30), trente med Lillestrøm i flere uker på forsommeren. Det som lenge så ut som en sikker spissignering endte med uenighet og isfront mellom nigerianeren og LSK. Spissen hevder LSK somlet med kontraktsforslaget og ender nå trolig opp i svenske AIK, som trenes av Rikard Norling.

— Jeg ønsker å være veldig klar på at jeg kom hit med en intensjon om å spille for Lillestrøm, ikke bare bruke dem for å trene meg opp igjen. Ettersom ukene gikk og formen ble bedre, kom det også flere andre henvendelser, uten at jeg forandret mening. Grunnen til at det ikke løste seg handler om mangel på respekt og kommunikasjon, sier «Edu» til Romerikes Blad.

LSKs sportsdirektør Torgeir Bjarmann anser seg som ferdig med saken.

Obasi og Bjarmann kjenner godt til hverandre fra tiden i Lyn. I tillegg jobbet LSKs fysiske trener Geir Kåsene i Lyn da «Edu» og John Obi Mikel kom til Oslo i 2005.

Malec til LSK

Kanarifuglene fra Romerike er imidlertid klar på at klubben trenger forsterkninger.

Derfor har den 1.99 meter høye spissen Tomas Malec (23) vært på treningene den siste tiden. Kun formaliteter gjenstår før spissen — med en fortid i Rosenborg - er klar for spill. Malec scoret seks seriemål på 20 kamper (kun fem fra start) i RBK. LSK venter på nødvendige papirer fra AS Trencin i Malecs hjemland Slovakia.

Også midtbanespiller Ifeanyi Matthew (19) fra Nigeria, målvakt Dean Lyness (25) og angrepsspiller Gary Martin (25) - begge fra England - kan bli LSK-spillere de nærmeste dagene, melder Romerikes Blad. Martin spilte under trener Rúnar Kristinsson på Island. (©NTB)