PSV EINDHOVEN — MANCHESTER UNITED 2-1

Manchester Uniteds Luke Shaw ble onsdag operert for det doble beinbruddet han pådro seg i mesterligakampen mot PSV Eindhoven.

Shaw tilbrakte natten på sykehus i den nederlandske byen og vil også tilbringe de kommende dagene der.

Shaw pådro seg beinbruddet etter en kraftig takling fra PSVs Héctor Moreno tirsdag kveld. United-spilleren var på full fart inn i straffefeltet da han ble lagt i bakken.

foto
PSV-spiller Hector Moreno takler Luke Shaw knallhardt.

Kampen ble stoppet i åtte minutter mens engelskmannen fikk behandling på banen. Deretter ble han trillet ut på båre.– Det var forferdelig. En veldig stygg takling. Han hadde på seg oksygenmaske og gråt i garderoben, sa van Gaal.

Takket for støtten

På spørsmål om hvor lenge Shaw er satt ut av spill, svarte nederlenderen:

– Jeg er ingen lege, så det kan jeg ikke si, men dobbelt brudd er normalt fire til seks måneder. Samtidig er det vanskelig å si noe sikkert på forhånd, sa han.

foto
Luke Shaw får oksygentilførsel og behandling ute på banen etter taklingen.

– Jeg håper han kan spille igjen denne sesongen, tilføyde United-sjefen.Hovedpersonen selv tok til Twitter mindre enn en time etter at skaden var et faktum:

– Tusen takk for alle støtteerklæringer, ord kan ikke beskrive hvor lei meg jeg er, min rehabilitering starter nå, jeg kommer tilbake enda sterkere, skrev Shaw.

«Synderen» Moreno sendte varme tanker til United-forsvareren.

– Først og fremst vil jeg sende min styrke til @LukeShaw23. Jeg har vært gjennom det samme og håper du får en rask rehabilitering og at vi sees igjen på banen. Alt godt, skrev han på Twitter.

Har imponert

Venstrebacken har vært i kjempeform denne sesongen – etter å ha slitt i sin første sesong på Old Trafford. Shaw har startet alle Uniteds åtte kamper så langt og har også spilt seg til startplass på det engelske landslaget.

– Det var ikke lett for en 18-åring å komme til Manchester United, men den påfølgende sesongen spiller han fantastisk. Så skjer dette, sa van Gaal ifølge BBC tirsdag.

Han mente PSV-forsvarer Moreno burde vært utvist etter taklingen som sendte Shaw i bakken.

– Når jeg sier at det var rødt kort og straffe, vil dere kalle meg en dårlig taper. Det skjedde i straffefeltet, og det var en meget dårlig takling med to bein, sa van Gaal.

Nevnte Moreno var mannen som utlignet til 1-1 på tampen av første omgang.

(©NTB)