HOLMENKOLLEN: Therese Johaug, Emil Hegle Svendsen og Rune Velta er vant til å konkurrere i Holmenkollen.

Onsdag møtte de imidlertid en litt annen motstand enn normalt.

I et gigantisk PR-opplegg for BBCs nye satsing i Skandinavia, møtte de sammen med snowboardstjernen Terje Håkonsen den kjente Top Gear-stjernen The Stig til en konkurranse som skal brukes i lanseringen av kanalen.

Den britiske sjåføren freste rundt i en Mini i nasjonalanlegget, mens nordmennene gikk og hoppet på ski.

Biltesteren The Stig er kjent fra BBC-serien Top Gear. Foto: NTB Scanpix

Johaug er vant til å gå bli jaget i løypene, men dette var en litt annen motstand.— Definitivt The Stig, svarer hun og ler på spørsmål om hvem det er tøffest å bli jaget av, Marit Bjørgen eller The Stig.

— Det var et veldig gøy opplegg å få være med på. Det er fint å kunne gjøre litt andre ting når man har ferie, sier Johaug, som ble årets VM-dronning i Falun med tre gull.

Etter konkurransen fikk hun sitte på med bilen til The Stig, og la ikke skjul på at farten hadde vært noe større enn hva hun er vant til.

— Dette gikk fort! Det er noe annet enn traktorene i Dalsbygda, sa hun og lo.

Kvitt «Birken-skaden»

Johaug imponerte også da hun vant Birkebeinerrennet med ny løyperekord.

Etter det over fem mil lange løpet med mye staking slet hun med betennelse i albuene og det ene kneet. Det gjorde blant annet at hun måtte stå over tremilen i NM.

Therese Johaug avslutter snart sesongen. Onsdag var hun med på show i Holmenkollen der hun blant annet fikk kjøre bil sammen med The Stig. Foto: NTB Scanpix

Da sa hun til NRK at beskjeden fra fysioterapeutene var at problemene kunne bli kroniske om hun ikke tok det med ro.— De betennelsene har gitt seg nå, så det er ikke noe problem. Det vil ikke skape noen problemer for meg fremover, bekrefter hun nå.

Hun har det tradisjonsrike Skarverennet på programmet før hun gir seg helt med skisesongen.

Langrennslandslaget har ferie frem til 1. mai.

Svendsen lover storform i Kollen

Emil Hegle Svendsen på sin side lå og skjøt på blinkene på skiskytterarenaen mens The Stig freste rundt i anlegget.

Han er vant til trøkk fra publikum når han skyter, men dette var noe annet.

Etter årets VM var trønderen kritisk til sitt eget sesongopplegg. Resultatene har ikke vært som «Super-Svendsen» er vant til.

Terje Håkonsen (t.v), Emil Hegle Svendsen, Rune Velta og Therese Johaug deltok i showrennet i Holmenkollen. Foto: NTB Scanpix

Neste års høydepunkt er VM på hjemmebane i nettopp Holmenkollen.— Jeg er alltid kritisk til meg selv. Neste år skal jeg være i mitt livs form under VM her, sier han nå.

Da er han glad for at det er publikum, og ikke en sprek motor som lager lydene rundt ham.

— Jeg slet faktisk veldig med å konsentrere meg da vi øvde tidligere i dag. Dette var et helt annet type Kollen-brøl enn det jeg er vant til, sier Svendsen.