MANGLERUD STAR — STAVANGER OILERS 1-2 (0-0, 1-0, 0-2):

MANGLERUDHALLEN: Stavanger Oilers kom fra tap mot Lørenskog, Frisk Asker og Sparta - og skulle søndag kveld til bunnlaget Manglerud Start for å spille på seg selvtillit.

Men Manglerud Star hadde ikke tenkt til å gi seg uten kamp - og ledet etter to perioder.

Stavanger Oilers slet i land en 2-1-seier. Philippe Cornet ble den store helten, medsin vakre 2-1-scoring halvveis ut i siste periode.

Dermed er tapsrekken brutt - og serieledelsen tilhører igjen Stavanger.

— Det føles veldig bra å vinne igjen. Det kunne gått begge veier i de to forrige kampene, men det føles uansett bra å være tilbake på vinnersporet, sier matchvinner Philippe Cornet.

- Må steppe opp

Han har gjort det greit etter overgangen fra Hershey Bears på nest øverste nivå i Amerika. Men av importspillere forventes det mye. Avgjørende scoringer som i søndag kveld hjelper på.

— Hehe, ja. Det var godt å få målet i dag. Jeg må steppe opp når laget trenger det. Jeg vet jeg kan bli bedre. Jeg prøver bare å hjelpe laget til å vinne hver kamp. Det handler om laget, ikke om meg, så lenge vi vinner er alt bra, sier han.

Canadieren tok med seg pucken ned langs høyre, bremset opp og vendte vekk Kevin Berg. Så tok med seg pucken inn i banen, og skjøt den opp i nærmeste kryss.

Dermed 2-1 og fullført snuoperasjon. Til lettelse for Oilers-trener Petter Thoresen.

— Jeg var litt bekymret da de scoret og gikk til pause med ledelse etter to perioder. Men vi holdt hodet kaldt, gjorde noen endringer og jeg syns gutta svarte på tiltale i tredje periode. Da var vi bedre. Vi var mer aggressive og hadde mer fantasi i spillet vårt, sier Thoresen.

— Vi må gi kreditt til Manglerud Star også. De kom ut veldig mye bedre nå enn de gjorde på vår hjemmebane sist (7-1 til Oilers, journ.anm.). De gikk ut hardt mot oss, og tok fortjent ledelsen. Men det var veldig bra for oss at vi klarte å kjempe oss tilbake å vinne, sier Cornet.

Fokus på defensiven

Thoresen forteller at trenerteamet har fokusert ekstra på det defensive før oppgjøret mot Manglerud Star. På de tre siste kampene hadde Oilers sluppet inn 15 mål.

— Det er alt for mye. Så det er der vi har begynt å tenke nå. Vi må slippe inn færre mål. Mot Sparta spilte vi veldig fin hockey i siste del av kampen, men vi slet med å score mål. Og vi som driver med dette ser jo at starten mot Sparta ikke var allverden. Vi slapp inn enkle mål på grunn av personlige feil.

— I dag skapte vi litt for lite og var unøyaktige i starten, men uten at Manglerud Star slapp inn så mye. Det er derfor vi vinner i dag - på grunn av at vi bare slapp inn ett mål, sier Thoresen.

Dårlig uttelling foran mål

På tross av en god avslutning mot Sparta på torsdag, åpnet Oilers åpnet mot bunnlaget Manglerud Star.

13-6 sto det på skuddstatistikken etter første periode, fant Oilers fant ikke veien forbi MS-keeper Andrew Hare.

Andre periode ble etterhvert bedre for Oilers. De satte mer fart på skøytene og fikk til et bedre pasningsspill, men målene uteble.

Bakerst hos Manglerud Star sto Andrew Hare meget bra.

Men Oilers hadde også en dag hvor marginene ikke var på deres side. For eksempel hamret Mats Mostue pucken i krysstolpen fra blålinjen i overtall.

Returen var i tillegg bare centimetere unna å lande på køllebladet til Josh Soares, som bare ville ha satt pucken i åpen kasse.

Mot slutten av perioden satt pucken i stedet bak Henrik Holm.

I overtall fikk Kjetil Martinsen pucken på den røde mållinjen. Han tok med seg pucken inn mot Holm, og fyrte av i nærmeste hjørne. Pucken snek seg inn i mål.

- Vi var usikre

MS gikk til den andre pausen med ledelse.

— Vi virket usikre, det gikk sakte og vi var upresise i pasningsspillet. I tillegg var MS kvikke og raskt oppi oss. Da så vi ekstra seige ut, sier Thoresen.

Han rokket om på alle linjene før den siste perioden. Det hjalp.

Drøyt halvveis ut i tredje periode satt endelig utligningen. Mats Mostue skjøt fra blålinjen. Foran mål sto Tommy Kristiansen og styrte pucken i mål.

I minuttene etter var de svært nære å sette en til, men dagens MS-gutt reddet alt. Andrew Hare sto en meget god kamp bakerst hos Manglerud Star.

Til slutt måtte han imidlertid gi tapt. Phillippe Cornettok med seg pucken ned langs høyre, bremset opp og vendte vekk Kevin Berg. Så tok med seg pucken inn i banen, og skjøt den opp i nærmeste kryss.

Manglerud Star var svært nære 2-2 de siste minuttene, men en god Henrik Holm reddet Oilers.

Dermed tok Oilers over tabelltoppen igjen.