Lille Levante fikk svært overraskende med seg alle poengene fra hjemmemøtet med Real Madrid søndag.

Den som er ansvarlig for tapet er Khedira , sa den alltid like frittalende Mourinho etter skuffelsen.

Jeg vil gratulere Levante. De er flinke, de vet hvordan de skal provosere og det er også en del av fotballen , la han syrlig til.

Normalt regnes både Valencia og Villarreal som sterkere lag i Valencia-regionen. Søndag var det imidlertid Levante som ble det første laget til å slå giganten Real Madrid i sesongens spanske 1. divisjon.

Foruten Khediras to gule kort havnet fire andre Real Madrid-spillere og hele sju av Levante-mannskapet i dommerens bok med advarsler.

Gjestene hadde vunnet sine to første kamper i serien på en overbevisende måte, men var alt annet enn overlegen motstanderen på Ciudad de Valencia stadion. Foruten småskadde Cristiano Ronaldo, som satt på benken fra start, stilte trener José Mourinho med tilnærmet toppet mannskap.

Likevel ble det ikke mål i den første omgangen, og midtbanespiller Sami Khedira gjorde jobben vanskeligere for Real Madrid da han fikk sitt annet gule kort etter 39 minutter spill. Tyskeren blandet seg inn i en krangel, dyttet Levantes Sergio Ballesteros i bakken og ba nærmest om å bli vist av banen.

I pausen byttet Mourinho inn Ronaldo for en ineffektiv Karim Benzema, men det hjalp heller ikke på bortelagets uttelling. I stedet var det Arouna Koné som banket ballen i mål for hjemmelaget midtveis i annen halvdel av kampen.

Kampen ble preget av mye spill på grensen av det tillatte. Foruten Khediras to gule kort havnet fire andre Real Madrid-spillere og hele sju av Levante-mannskapet i dommerens bok med advarsler.

Med tapet spolerte Real Madrid sjansen til å innta tabelltoppen. Valencia troner i stedet øverst med tre strake seirer, to poeng foran Barcelona og Sevilla, fire foran Real Madrid. (©NTB)