Tyskernes håp om en kvartfinaleplass i turneringen ble knust i løpet av de 90 minuttene med fotball i Gelsenkirchen onsdag kveld. Benzema, Bale og Ronaldo scoret to mål hver.

– Vi har spilt mange gode kamper, og dette var en til. Vi tillot heller ikke Schalke å spille som de kan. Nå er vi ganske nær neste runde, sa Ronaldo etter utklassingen. Aldri før har et bortelag scoret seks mål i mesterligaens cupspill.

– Klasseforskjellen var tydelig. Vi trenger ikke å snakke om sjansen til å gå videre. Vi har viktige kamper foran oss i Bundesliga, sa hjemmelagets Julian Draxler.

Real Madrid hadde vunnet bare en gang på 25 bortekamper i Tyskland. Da forbannelsen ble brutt, gjorde den spanske klubben det grundig, og bare noen kilometer unna arenaen der det i fjor ble 1-4-tap for Dortmund i semifinalen.

– Vi var perfekt forberedt. Det ble en fantastisk seier, sa Bale.

Målshowet betyr at Ronaldo ikke bare holder følge med PSG-stjerne Zlatan Ibrahimovic på toppscorerlisten i turneringen, men at han gikk forbi. Ronaldo har notert seg for elleve nettkjenninger, mens svensken har nettet ti.

25 scoringer

Real Madrid er av mange utropt til en het kandidat til å gå helt til topps i turneringen. Laget scorer mye mål og tapte ikke én kamp i gruppespillet. At storspillet fortsatte på tysk grunn i åttedelsfinalen styrket kandidaturet.

Med de seks scoringene mot Schalke er det spanske laget oppe i 26 mål på sju kamper i mesterligaen i år. Bare seks baller har landet i Reals nett.

Til tross for at det ble stygge sifre for tyskerne til slutt, holdt Schalke Real Madrid på tålelig avstand etter én omgang. Benzema ordnet 1-0 etter 13 minutter, mens Bale la på til 2-0 etter 21. Det holdt til pause.

– Etter den tidlige scoringen fikk vi mye rom. Det ble nøkkelen til vår perfekte kveld, sa trener Carlo Ancelotti.

Nydelig redusering

I annen omgang løsnet det. Da satte først Ronaldo et skudd i lengste hjørnet til 3-0, før Benzema og Bale fulgte opp med nye scoringer. I kampens siste minutt satte også Ronaldo inn sitt annet mål for kvelden.

Schalke klarte ikke å varte opp med stort mot spanjolene i løpet av kampen, men reduseringen på overtid var av det nydelige slaget. Klaas-Jan Huntelaar, som spilte for Real Madrid i 2009, dunket til på hel volley fra 18 meter. Ballen gikk via tverrliggeren og i nettet bak Iker Casillas.

«Los Blancos» tar imot Schalke hjemme i Madrid til returmøte 18. mars. For den tyske klubben handler det bare om å berge litt av æren.