Aleksandar Mitrovic og Ayoze Perez kom inn fra benken og ga Newcastle sin andre seier på rad mot Tottenham. Dermed er laget over streken i Premier League.

Tottenham, som ikke hadde tapt i serien siden serieåpningen mot Manchester United, tok ledelsen i første omgang, men to Newcastle-mål etter hvilen gjorde at laget til Steve McClaren tok alle poengene.

Med forrige rundes seier mot Liverpool står Newcastle med to strake trepoengere i ligaen. Det har ikke skjedd på ett år.

– Laget viste karakter. Måten vi har respondert på etter kritikken vi har fått er fantastisk. Vi har mange talentfulle spillere, og jeg mener vi fortjente å vinne. Vi har vist hva vi kan de to siste ukene, nå må vi vise at vi kan fortsette på samme måte, sa Newcastle-manager Steve McClaren til Sky Sports etter kampen.

SKUFFELSE: Christian Eriksen og Harry Kane må innse at Tottenham tapte hjemme mot Newcastle. Foto: Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic/NTB scanpix

Etter en elendig start på sesongen ligger Newcastle nå over streken, på 15.-plass.Tottenham ville med seier vært oppe i topp fire, men ligger nå tre poeng bak Manchester United.

– Vi hadde kontroll og hadde fortjent mer, men vi gir dem sjanser i andre omgang, sa en skuffet Mauricio Pochettino.

Dier-mål på dødball

Oppgjøret på White Hart Lane gikk relativt rolig for seg, helt til Newcastle-keeper Rob Elliot måtte varte opp med to feberredninger på like mange minutter for å stoppe forsøkene fra Tottenhams Erik Lamela.

Også da Eric Dier steg til værs og møtte Christian Eriksens påfølgende hjørnespark var Elliot på ballen, men denne gangen kunne han ikke hindre scoring.

– Ventet på sjansen

Etter hvilen klarte ingen av lagene å skape stort i innledningen, før Newcastle-innbytter Aleksandar Mitrovic fant nettmaskene på en dødball et kvarter før slutt. På overtid fant serberen spissmakker Ayoze Perez, også han innbytter, som banket ballen i mål via Tottenham-keeper Hugo Lloris.

– Jeg har jobbet hardt de siste ukene og ventet på å få sjansen, sa Aleksandar Mitrovic, som dediserte utligningsmålet til lagets fitnesstrener.

(©NTB)