eggen Foto: Martin Andersen

Ingvild Landvik Isaksen kom alene med Kattem-keeper – og da det gjaldt som mest, så leverte hun akkurat det trener Dan Eggen og resten av Kolbotn-laget. 2-1-scoringen sørget for at Kolbotn «stjal» bronsemedaljene tilbake fra Arna-Bjørnar.

— Det føltes lenge håpløst. Men så ble det en veldig fin dag likevel, smiler en lykkelig matchvinner.

Følelsen av håpløshet hadde spredd seg både ute på banen og på sidelinjen i Kolbotn-leiren. De var det beste laget og skapte flest sjanser kampen gjennom, men et - spesielt i andre omgang - aggressivt Kattem var nære ved å lykkes med å stoppe medaljefesten.

På overtid i første omgang kom det fortjente 1-0-målet til Kolbotn. Mari Stavne var sterkest i feltet på en corner og satte inn 1-0 for Kolbotn, som startet dagen med håp om hjelp fra Røa og mulighet til å ta sølvmedaljene foran Stabæk.

MELLOMT: Lynrask kontring

Etter pause på Dalgård i Trondheim kom et tent Kattem-lag på banen. Og allerede i det 54. minutt fikk de betalt for innsatsen. Guro Reitens corner ble kjempet i mål av Tina Fremo - og dermed sto plutselig Kolbotn utenfor medaljekampen.

Men etter hvert som kampslutt kom nærmere og nærmere, så gikk kampbildet tilbake til et klart Kolbotn-overtak. Men alt av store sjanser ble satt utenfor eller reddet av Eldbjørg Straume. Tre minutter på overtid fikk i stedet Kattem en god sjanse ved Guro Reiten, men avslutningen ble blokkert. Og en lynrask kontring senere lå ballen i nettet til 2-1 ved Ingvild Isaksen.

— Den følelsen har jeg ikke hatt på veldig lenge. Jeg blir så glad. Alt så ut til å gå ned i et eller annet sted, sier matchvinneren etter at Kolbotn-jentene hadde fått sin medalje tildelt.

MELLOMT: Skal bli bedre

I Kattem-leiren var ikke trener Svein Maalen så altfor misfornøyd tross at de ikke fikk de tre poengene de trengte for å lykkes med målsetningen om åttendeplass.

— Vi visste det ble vanskelig i dag og var uheldig med tidspunktene for begge scoringene deres. Men det er også en ferdighet, å være konsentrert helt inn. Til neste sesong skal vi bli bedre i det offensive spillet også, sier Maalen.