Wales er klare for en historisk semifinale i EM. Onsdag er Cristiano Ronaldo og Portugal motstander på Stade des Lumieres i Lyon.

Island har sjarmert hele Fotball-Europa i årets mesterskap, men måtte pakke sammen etter å ha blitt overkjørt av vertsnasjonen Frankrike søndag.

Også Wales har også fått en del nye supportere etter sin innsats i EM.

Og nå tripper nasjonen før onsdagens kamp.

Sender arbeidere hjem

I Cardiff, hovedstaden og Wales' største by, tar sjefene for byens — og landets største - kjøpesenter St David's Dewi Sant Shopping Centre konsekvensene av at landets fotballhelter spiller om finalebillett.

Wales-fansen har hatt mye å feire til nå i EM. Onsdag ken det bli mer. Foto: NTB Scanpix

De har gitt grønt lys for at kjøpesenteret kan stenge dørene slik at de rundt 4000 ansatte rekker hjem (eller på pub) for å se kampen.Det er første gang i senterets historie at de stenger dørene tidligere. Kampen sparkes i gang klokken 21 norsk tid, og senteret stenger en time tidligere.

— Onsdag blir en dag som vil gå inn i historien for Wales, og det har vært fantastisk å se hvordan nasjonen har samlet seg for å støtte laget de siste ukene. Derfor er det bare riktig at vi for første gang stenger tidligere slik at folk skal få sett kampen, sier sentersjefen Steven Madeley til Wales Online.

Gratis øl til alle over 18 år

Men kjøpesenteret er ikke alene om å legge forholdene til rette onsdag.

Et busselskap har meldt at fotballfans i Wales-drakter får reise gratis på kampdagen, mens Budweiser tilbyr alle over 18 år i Wales en gratis øl samme dag.

Da mangler det bare at Gareth Bale & co. går hele veien til finalen.

Den spilles i så fall mot vinneren av Frankrike-Tyskland på Stade de France i Saint Denis utenfor Paris sentrum søndag.