Magnus Wolff Eikrem (21) og Etzaz Hussain (19) er to av de mest spennende navnene i årets eliteserie. Midtbaneprofilene kan bli en viktig kamp i kampen når Fredrikstad kommer til Molde.

Ole Gunnar Solskjær hadde begge ungguttene som elever da han trente reservelaget til Manchester United. Manageren er spent på hvem som går seirende ut av den personlige duellen.

United-fortid: Magnus Wolff Eikrem (21) kom tilbake til Molde etter fire år i Manchester United. FOTO: SCANPIX

— Dette er to kreative spillere som er ganske like i stilen. De hadde et stort talent i utgangspunktet og har gått den samme skolen i United. Dette er framtida til norsk fotball. Begge to kommer til å prege Eliteserien og landslaget i mange år framover, spår Solskjær.

Han er uenig med dem som mener det er negativt for norsk fotball at talentene reiser ut i ung alder.

- Hvis du får tilbud fra United når du er 16 år, er det ikke meningen at du skal si nei. Det er umulig. Og mange kommer tilbake og hever nivået i Eliteserien, slik som disse to, påpeker manageren.

Gode kamerater

Magnus Wolff Eikrem var fire år i United. To av disse årene jobbet Solskjær også tett med Hussain.

- Det er viktig at Eliteserien har slike profiler. De spiller en type internasjonal fotball som ikke alltid blir satt nok pris på i Norge. Teknisk holder begge to svært høy klasse. I tillegg har de personlighet og vinnervilje, den rette mentaliteten, sier Ole Gunnar Solskjær.

Eikrem og Hussain var naboer og gode venner gjennom to år i Manchester.

— Han bodde rett nedi gata og vi var mye sammen, så jeg kjenner ham veldig godt. Han er en utrolig god spiller, etter min mening en av de beste i Norge akkurat nå. Etzaz og Tarik (Elyounoussi) er farlige sammen, men vi skal spille vårt eget spill og ta med oss den gode følelsen fra Stabæk-kampen. Da har vi alle muligheter til å ta tre poeng. Men dette blir en liten test for oss etter to strake seirer i eliteserien, sier Wolff Eikrem.

United-fortid: Etzaz Hussain (19) kom til Fredrikstad etter to år i Manchester United. FOTO: SCANPIX

— Trenger publikum

16. mai i fjor løsnet det virkelig for MFK da Lillestrøm ble banket 3-0 på Åråsen. Tre dager seinere var nettopp Fredrikstad på besøk på Aker stadion. Molde vant 2-1 og for første gang tenkte Ole Gunnar Solskjær at dette laget kunne ta gull.

- Det var mye bra fotball den dagen. For første gang lyktes vi skikkelig offensivt på hjemmebane, det var trampeklapp etter tjue minutter. Dette var en avgjørende kamp for oss, fordi vi bygget stor sjøltillit og vant supporternes hjerter, sier manageren.

Han håper det samme kan skje under kveldens hjemmekamp.

— MFK-spillerne er «stjerner», men de er også bare mennesker. De trenger å høre at de gjør noe riktig når vi vinner. Jeg håper vi klarer å underholde mot Fredrikstad. Vi jakter både tre poeng og god stemning, sier Solskjær.

Hoseth tilbake

Molde-troppen forberedte seg på Aker stadion i går, uten nye skader eller sjukdomstilfeller. Magne Hoseth var sjuk og sto over mot Stabæk sist. Han er tilbake for fullt.

Magne Simonsen restituerte seg etter mandagens kamp for reservelaget.

VI FØLGER MOLDE - FREDRIKSTAD HER FRA KLOKKEN 18: