Etter at Egil Olsen i forkant av Slovenia-kampen tidligere i høst ble satt til side som landslagssjef, ble det bråk.

NFF-ledelsen og Drillo var totalt på kollisjonskurs i sine oppfattelser av møtet som endte med at Drillo ikke lenger var landslagssjef.

Siden har det blitt truet med rettslige tiltak fra Drillos side og brev fra hans advokat er sendt — og besvart av NFF.

NFF tar nå full selvkritikk, beklager framgangsmåten og innrømmer feil. Drillo på sin side har ifølge NFFs pressemelding akseptert unnskyldningen og saken skal nå være ute av verden.

Det er ikke kjent om Drillo har fått ytterligere kompensasjon utover det at han får lønn ut året — og denne offentlige beklagelsen.

Dette skriver NFF i pressemeldingen:

«NFF beklager prosessen i forbindelse med skifte av landslagssjef. Egil Olsen burde blitt involvert i prosessen før styret behandlet saken 26. september 2013. NFF har tatt lærdom av saken, og vil tilrettelegge for en god saksbehandling i tilsvarende saker i fremtiden.

Partene er enige om å legge saken bak seg, og ønsker landslaget og Per-Mathias Høgmo lykke til. Begge parter vil bidra til at laget lykkes best mulig.

Fotballpresidenten er glad for at Egil Olsen og NFF nå har kommet til enighet.

— Det er viktig og gledelig at vi nå kan legge denne konflikten bak oss. Det har vært en negativ sak for begge parter. Vi erkjenner at Egil oppfatter at han fikk sparken, selv om det ikke var vår intensjon, sier Yngve Hallén.

Egil Olsen er også fornøyd med at saken nå har fått en løsning.»

- Ferdig med saken

Drillos advokat Anne Marie Due bekrefter til NTB at den tidligere landslagssjefen nå er ferdig med saken.

— Egil Olsen er fornøyd med at saken er landet og at de kom til enighet. Han er nå ferdig med saken, sier Due.

Trenerlegenden ønsket en beklagelse fra NFF. Han mente forbundet måtte innrømme at han ble sparket og at han ikke var riktig behandlet.

— Det som har vært viktig for ham er at de har erkjent at det ikke har vært en god prosess og at personalbehandlingen heller ikke har vært god nok, sier Due.

Lærdom

Spørsmålet om et eventuelt søksmål fra Drillo er nå avklart.

— De er nå kommet til enighet om en avtale. Økonomien i dette har aldri vært det viktige for Olsen, men som sagt en erkjennelse av at prosessen og personalbehandlingen ikke var god nok.

Hun vil ikke gå innpå hva NFF konkret har sagt til Drillo. Forbundet skriver at det er fornøyd med å få avsluttet saken.