I München startet både Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred for Hertha Berlin da de møtte den suverene serielederen Bayern.

Den oppgaven ble som ventet for tøff, og Bayern vant 2-0 etter at Thomas Müller og Kingsley Coman scoret før pause.

Skjelbred ble for øvrig byttet ut etter 57 minutter.

TAPTE I MÜNCHEN: Bayerns Javi Martínez vinner en hodeduell mot (fra venstre) Hertha Berlins Per Ciljan Skjelbred, John Anthony Brooks, Salomon Kalou og Sebastian Langkamp. Foto: AP Photo/Matthias Schrader/NTB scanpix

Mistet seieren

Tarik Elyounoussi startet sin første kamp siden mai da Hoffenheim kastet bort seieren mot Borussia Mönchengladbach. Bunnlaget ledet med to mål, men ga bort ledelsen og måtte nøye seg med 3-3. Elyounoussi var tilbake etter skademarerittet og spilte hele kampen mot Mönchengladbach, som hadde Håvard Nordtveit på midtstopperplass.

Hoffenheim sto før kampen med bare én seier i årets Bundesliga, og hjemmefansen fikk bange anelser da Fabian Johnson ga bortelaget ledelsen etter bare seks minutter.

Det tok bare noen få minutter før Hoffenheim slo tilbake gjennom Steven Zuber, og laget gikk til pause med 2-1 etter Eugen Polanskis ledermål.

Like etter hvilen la Nadiem Amiri på til 3-1, og da så alt veldig lyst ut for Hoffenheim.

Nordtveits lag i toppen

Mönchengladbach har vært Bundesligas beste lag bak serieleder Bayern München de siste par månedene, og da Josip Drmic reduserte etter 56 minutter kom nervene hos Hoffenheim.

3-2 sto seg til det bare var et par minutter igjen, men da satte Johnson inn sitt annet for dagen og sikret poeng for Mönchengladbach. Gladbach unngikk tap for niende kamp på rad.

Dermed ligger Hoffenheim fremdeles sist på tabellen med bare ni poeng.

Mönchengladbach er nummer fire. Nordtveit spilte i likhet med Elyounoussi hele kampen.

På benken igjen

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland satt igjen på benken da Hannover feide over hans Ingolstadt og vant 4-0. Nyland ble plassert på benken da han slapp inn fire mot Dortmund i august, og kanskje han får sjansen igjen etter at Ramazan Özcan gjorde det samme lørdag.

Overraskelseslaget Hamburg tok tre nye poeng da de slo Werder Bremen 3-1 borte, mens Mainz tok tre poeng med 2-1-seier mot Eintracht Frankfurt.

Bayern leder serien, elleve poeng foran Dortmund, som spiller søndag.

Wolfsburg og Mönchengladbach ligger på de øvrige plassene som gir mesterligaspill.

Hertha er nummer fem, med samme poengsum som Mönchengladbach.