Forrige sesong ledet Henning Berg (45) Legia Warszawa til seriegull, i det som var nordmannens første sesong i klubben. 2. mai fulgte han opp med å vinne cupgull med klubben.

Nå er imidlertid den tidligere Manchester United-spilleren inne i en svært turbulent periode i klubben.

Med fem kamper igjen av sesongen er Bergs mannskap på etterskudd i kampen om ligagullet. Legia ligger ett poeng bak ligaleder Lech Poznan.

Trenden er heller ikke positiv for Legia. 9. mai tapte de 1-2 hjemme mot gullrival Lech Poznan, før de fulgte opp med 1-1 mot Slask Wroclaw i helgen.

Det kan virke som udramatisk, men Legia Warszawa er en av de største klubbene i Polen, og har derfor en klar målsetting om å vinne ligaen hver sesong.

Klubbpresident Boguslaw Lesnodorski omtalte situasjonen som en «krise» da han var gjest i et tv-program tirsdag.

— Henning Berg er treneren vi vil se i Legia, og dette har ikke endret seg. Nå er han og laget inne i deres første krise. Han har aldri hatt en sånn situasjon før, så det er noe nytt for ham. Enten vil han komme ut av denne situasjonen som en helt, eller så har vi et problem, sa Lesnodorski ifølge sport.pl, i en uttalelse som kan tolkes som et ultimatum.

— Dette er definitivt ikke stunden for å snakke om trenerens fremtid. Vi kommer til å møtes én dag etter sesongens siste kamp og snakke om hva som vil skje videre, fortsatte han.

Berg: - Jeg bestemmer

Etter tapet for Lech Poznan uttalte klubbpresident Lesnodorski at han ikke skjønte hvorfor ikke Berg gjorde endinger i laget

— Jeg skjønner at folk er kritiske, men det er jeg som bestemmer hvem som skal spille. Jeg er ansvarlig for resultatene. Jeg forventer ikke at alle vil skjønne beslutningene mine, svarte Berg ifølge sport.pl.

Etter den kampen tok Poznan over ledelsen på tabellen, og Berg var rask med å tone ned viktigheten av at Legia ble dyttet ned til andreplassen.

— Hvis vi vil vinne ligaen, kan ikke endringen i ligaledelsen på dette tidspunktet bety noe for oss. Vi bør ikke se nervøst på tabellen, vi må fokusere på å spille bra og vinne kamper, sa Berg.

- Han bør få sparken

Berg har fått kritikk fra flere hold den siste tiden. Forrige uke rettet den tidligere Legia-spilleren Wojciech Kowalczyk knallhard kritikk mot nordmannen.

— Han bør ikke gå av, han bør få sparken. Helt ærlig, dersom Legia ikke vinner ligaen, må Berg få sparken, sa Kowalczyk ifølge fakt.pl, før han la til at det vil være et stort økonomisk tap for klubben dersom ligagullet ryker.

Dermed er det liten tvil om at Berg er under press i den polske storklubben.

Ligagullet står fortsatt til å redde for Legia, som møter tredjeplasserte Jagiellonia Bialystok i en viktig kamp onsdag kveld.