Selv lagkaptein Hoftun har vært informert bare en liten ukes tid. Han legger ikke skjul på at han er litt overrasket over Fredriks valg:

— Fredrik er en sentral person i Rosenborg-miljøet og en viktig spiller for klubben, selv om han ikke har fått spilt så mye i høst.

- Kan være lurt

— Det kan være lurt av Fredrik å ta et miljøskifte. Han kan finne andre veier å søke fremganger på. Nå får han andre input som kan hjelpe ham videre i karrieren, sier Bent Skammelsrud.

Fredrik innrømmer at en høst med lite spilletid har bidratt til å gjøre valget lettere. Likevel er det mer sammensatt enn som så.

Til Adresseavisen sier 25-åringen, som blir 26 fjerde juledag:

— Jeg har gjort det samme i mange år nå; Rosenborg, studier og hvile. Så likt har det vært at jeg har problemer med å skille ett år fra et annet. Derfor føler jeg at jeg går glipp av andre opplevelser som jeg gjerne også skulle ha fått med meg.

Kontakt gjennom Belsvik

Da ex-Stabæk-trener Anders Linderoth ble ansatt hos de svenske seriemestrene, tok han kontakt via Petter Belsvik og lurte på om det var interesse for hans tjenester. Det var det.

— Dermed ble det snakk om å ordne forholdet mellom klubbene. Det viste seg å være uproblematisk, noe som ikke kom overraskende. I Rosenborg er det fornuftige folk. De har behandlet meg bare realt, sier Fredrik.

— Fredrik hadde et sterkt ønske om å gjøre dette. Han argumenterte godt for hvorfor, og vi kjøpte argumentene, sier sportsdirektør Rune Bratseth. Å bli enig med Hammarby bød heller ikke på noe problem. De betaler Fredriks lønn i utleieperioden i tillegg til et leiebeløp.

Hvor stor leie Hammarby må betale, vil Bratseth ikke ut med utover at det er et "lite" beløp.

Han sier for øvrig at utleien av Winsnes gjorde det nødvendig for RBK å beholde Mads Skjærvold. Jakt på ytterligere en midtbanespiller er ikke aktuelt.

Når Fredrik nå gjør stockholmer av seg, blir det med fokus utelukkende på fotball:

— Jeg har søkt og fått innvilget ett års permisjon fra legestudiet. Jeg kunne riktignok ha fortsatt i Sverige og avlagt eksamen der, men jeg føler at det kan være lurt av meg å legge studiene til side i det kommende året. Jeg skal jo fullføre dem når jeg kommer tilbake. Og oppholdet i Sverige er jo bare ett år. Jeg føler det nesten som om jeg skal på leirskole, sier Fredrik.

Winsnes vet ikke mye om sin nye klubb utover at han har fått den beskrevet som både "varm og fin" og med en stor og lojal tilhengerskare. Klubben skal ut i kvalifisering til Mesterligaen til høsten, en situasjon Fredrik er vel kjent med.

Hammarby skal spille turnering i La Manga samtidig som RBK i månedsskiftet februar/mars. Kanskje får Fredrik allerede der sjansen til å spille mot RBK. I alle fall vil det skje på Lerkendal 23. mars.

— Det blir naturligvis litt spesielt, men ikke noe mer heller. Jeg skal jo bare være én sesong i Hammarby og skal tilbake til Rosenborg, sier Fredrik.