Lørdag ble Tsjekkia nedsablet 3-0. Thomas Müller scoret to av målene.

Müller var igjen i sentrum. Som mot Norge på Ullevaal sto Bayern München-stjernen bak to av scoringene i Hamburg. Seieren kunne fort blitt enda større, for tidvis ble tsjekkerne direkte rundspilt.

I sommer fikk Müller mye kjeft for bleke og målskye prestasjoner i EM, men han er som vanlig i støtet igjen nå som det handler om VM. Lørdag trengte han bare 13 minutter på å sende Tyskland i føringen.

Etter en kjapp kontring ble Müller til slutt servert en strøken ball fra Mesut Özil. 27-åringen var iskald og prikket den enkelt forbi Tsjekkias målvakt Tomás Vaclík.

Tungt

Tsjekkerne slet tungt med å holde på ballen. Det tyske forsvaret ble knapt satt på en eneste prøve i løpet av kampen.

Toni Kroos doblet til 2-0 tidlig i annen omgang. Midtbanespilleren slo til umiddelbart da Joshua Kimmich la inn foran Tsjekkias 16 meter. Vaclík prøvde å slenge seg ut i full strekk, men det hjalp ikke. Avslutningen gikk lavt i det ene hjørnet.

Müller gjorde sin annen scoring for kvelden i det 65. minutt. Han sto igjen helt riktig i boksen og fikk nettsus på et innlegg fra Jonas Hector.

Sen målfest

Nord-Irland kunne på sin side juble for 4-0-seier i hjemmemøtet med lille San Marino. Steven Davis ga vertene ledelsen fra straffemerket etter 26 minutters spill.

Tidlig i annen omgang ble bortelaget redusert til ti mann da Mirko Palazzi ble utvist for sitt andre gule kort. Men det var først mot slutten at målene rant inn i Belfast.

Kyle Lafferty, Jamie Ward og Kyle Lafferty gjorde hver sin scoring i løpet av de elleve siste minuttene.

San Marinos stortap gjør at Norge bykset opp fra sisteplassen i gruppe C. Begge lag står med null poeng etter to kamper. Tidligere lørdag tapte Per-Mathias Høgmos mannskap 0-1 borte mot Aserbajdsjan, som i likhet med Tyskland har plukket seks av seks poeng hittil i høst. (©NTB)