Savnet du kanonene til Sulland under firenasjoners i håndball på Gjøvik og Lillehammer? Det kan komme av manglende kamptrening på akkurat det. Hør bare på den utrolige meldingen Linn fikk av trener Ambros Martin i en av kampene tidligere denne sesongen:

— Jeg hadde truffet på tre av tre. Da sa treneren: Nå skyter du ikke mer.

Høyrebacken med venstrearmen forklarer meldingen slik:

— Han vil at avslutningene skal komme fra seks meter, enten fra strekspiller eller utspill til kantene. Eller på gjennombrudd. Han vil heller at jeg skal trekke på i rom og gjøre plass til en annen spiller. Men etter 20 år med én stil, tar det tid å venne seg til noe helt annet. For en skytter er ikke spillestilen optimal, sier Sulland, som ellers har funnet seg godt til rette i byen.

31-åringen har kontrakt med Györ ut denne sesongen. Så spørs det hva som skjer etter at det torsdag ble klart at også Nora Mørk skal til den ungarske klubben. Hun spiller på samme plass som Sulland.

Hergeirsson vil ha skudd

— Jeg kan skjønne at Györ-treneren vil ha avslutninger fra seks meter. Det gir bedre uttelling. Men vi vil ha begge deler, og jeg har ikke merket at Linn har tapt skuddformen i Ungarn. Hun vil komme sterkt når vi får til det spillet som passer henne godt. Med henne kan vi få trykk fra både ni og ni og en halv meter, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

- Det ble ikke så mye av det på Gjøvik og Lillehammer?

— Nei, vi må jobbe med både Linn og Betina (Riegelhuth). Det var de små som skapte sjansene for oss. Vi kan se på det som en styrke, men vi må også får de andre opp. For Betina handler det litt om avstandsjustering, mens Linn må tenke litt mer på at hun er skytter. Over tid blir det fordel med noen børser bakfra, sier Hergeirsson.

Ber om et par dager

Tidligere storskytter, nå Drammen-trener Øystein Havang, stusser over ordren Linn har fått fra Ambros Martin.

— Det er en kjent sak at uttellingsprosenten for en strekspiller ofte er ca. 80 prosent, mens en bakspiller kan ha 50. Fra kant bør syv-åtte av ti går inn. Alle lag bør likevel ha en skuddtrussel fra distanse. Det må være demotiverende for Linn å få beskjed fra klubbtreneren om ikke å skyte, sier Havang.

Sulland oppsummerte slik etter generalprøven for VM.

— Jeg skyter bra på treningene. Det gjelder å få det ut i kamp også, og det bør gå på et par dager. Jeg tror det kommer, sier jenta som avgjorde OL-finalen i London med sine kanonader.

Uten skytebas kan Norge stoppe før VM-finalen.