BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEOSLO 20070824Ragnhild Gulbrandsen.Portretter damelandslaget i fotball. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Foto: Johannessen, Sara

Mandag trakk Lise Klaveness seg fra videre landslagsspill, fordi hun savner tillit. Klaveness får støtte av Ragnhild Gulbrandsen.

— Sannheten er at Bjarne ga Lise klar beskjed om at hun ikke lenger var ønsket. Det skjedde utrolig nok i ankomsthallen på Gardermoen klokka 00.30 om natta - mens vi ventet på bagasjen, slitne etter 14 timers reise fra VM i Kina, sier Ragnhild Gulbrandsen til VGs nettutgave.

— Lise reagerte voldsomt. Hun ble helt knust. Det var en merkelig opplevelse å se fargerike, blide Lise gråtende på en flyplass midt på natta etter en tydelig ubehagelig dialog med Bjarne i 20 minutter, beskriver Gulbrandsen.

Gulbrandsen har også gitt seg på landslaget. Det gjør at hun står friere til å fortelle om det som foregår på landslaget. Hun er ikke veldig imponert av treneren.

— Bjarne har tendens til å oppfatte en del ting som direkte mistillit. For mange av oss ble det feil da han etter bronsekampen sa at vi var dårlig fysisk trent. Da vi sa at vi ikke var enige, kalte han det illojalt. Det var litt feigt at han ikke så noe feil med taktikken sin. Slik tar han fra oss enhver kritikkmulighet.

Bjarne Berntsen innser at han tabbet seg ut på timingen da han ga Klaveness beskjed om at hun ikke lenger var ønsket på det norske landslaget.

— Jeg tar selvkritikk på tidspunktet. Det er helt riktig at det ikke var ideelt å gi henne avgjørelsen klokken halv ett om natten, sier Berntsen.

Men han står på at det var riktig å ta saken opp med Klaveness ansikt til ansikt.

— Det ville virket feigt å ringe henne dagen etter, sier Berntsen.

Ragnhild Gulbrandsen ønsket ikke å svare om Berntsen er rett mann til å trene Norge videre.