VELTRENT: Få på Roy Johansen alder (55) er i så god form. Nå skal han kreve god form av de spillerne han trener og lover tøffe økter for dem som vil spille hockey for Vålerenga. Onsdag ettermiddag dro han rett fra pressekonferansen hvor han ble presentert som klubbens nye trener, til en treningsøkt. VELTRENT: Få på Roy Johansen alder (55) er i så god form. Nå skal han kreve god form av de spillerne han trener og lover tøffe økter for dem som vil spille hockey for Vålerenga. Onsdag ettermiddag dro han rett fra pressekonferansen hvor han ble presentert som klubbens nye trener, til en treningsøkt. Foto: Ørn E. Borgen

Roy Johansen tar over Vålerenga: - Vi skal være ekstreme

Lover spillerne blodslit.

Vålerengas nye trener ble presentert. Etterpå dro Roy Johansen rett fra pressekonferanse til trening.

Vålerengas spillere kommer til å merke trenerskiftet.

Roy Johansen (55) er kjent for å ha krav om at hans spillere, selv om ishockey aldri så mye er et lagspill hvor teknikk og talent betyr mye, skal ha en fysisk form som er bedre enn motstandernes. Selv er det få på hans alder som er i like god form.

Roy Johansen kommer nå tilbake til moderklubben etter 15-16 år som landslagstrener. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix

At han er i god form har han også fått vist på Mesternes Mester på NRK. Han holder følge med langt yngre eks-idrettsutøvere og han er blitt kjendis i et langt større miljø enn hockeymiljøet.— Det har nesten blitt i meste laget, sier han etter at første økt på tredemøllen på treningssenteret på Ryen er unnagjort.

Dersom han hadde ført treningsdagbok ville han ført inn 10 timer trening minst hver eneste uke.

  • Sesongen for Vålerenga har vært varierende, men det har blitt bedre den siste tiden:

Skal flytte grenser

Mannen som har trent det norske hockeylandslaget i 15 år, skal nå tilbake til klubben han trente på slutten av 90-tallet.

— Jeg er opptatt at vi skal trene mye og at vi skal trene best, sier den nyutnevnte treneren.

Han har klokkertro på at det er hard trening over lang tid som skaper suksess. Som landslagssjef har han innkalt sine spillere til det som gjerne kalles "Camp Roy" de siste ukene før mesterskap. Disse samlingene har vært preget av beinhard fysisk trening.

— Erfaring fra Sverige viser at lag som har turt å trene mye og turt å være litt ekstreme, er de som har hatt suksess. Du må være ekstrem. Du må tenke litt nytt og du må være villig til å flytte grenser, sier Roy Johansen.

Tøff VIF-sommer

Dermed ligger det an til Camp Roy for Vålerenga-spillerne til sommeren.

— Vi skal ikke se bort fra at det blir noe slikt i sommer. Men vi er jo flere som skal lage et opplegg foran den nye sesongen, sier Johansen.

Dermed har han også fortalt noe om hvordan han tenker seg å bygge opp stallen i Vålerenga. Hvordan han over tid ønsker å bringe Vålerenga tilbake som det førende laget i norsk hockey.

Roy Johansen trener selv rundt 10 timer i uken. Foto: Ørn E. Borgen

— Det kommer til å være unge spillere som får sjansen. Spillere som vil trene mye og vil bli bedre, sier han og utelukker at det blir snakk om å hente dyre utlendinger på ettårskontrakter.Det var for et par uker siden at han bestemte seg for å ta jobben. Det var en viktig grunn til det.

— Den nye hallen på Jordal kommer til å bety alt for Vålerenga. Ikke bare elitelaget, men også bredden. Jeg skal være med på å bygge et nytt lag for en ny hall og en ny tid for Vålerenga, sier han.

Kjente siden bleiealderen

Han kommer til å ta over trenerjobben etter Espen «Shampo» Knutsen. Knutsen går nå over i en rolle som sportssjef i Vålerenga. De er gamle kjente.

— Jeg spilte sammen med Roy i fem sesonger og jeg har kjent ham siden jeg gikk i bleier. Han var en gang et forbilde og han var den første vi hadde på blokka da vi skulle se oss om etter ny trener, forteller Knutsen.

Han har tro på at Vålerenga Hockey nå har gjort det rette.

— Han har et brennende ønske om at Vålerenga skal bli den ledende klubben i Norge. Han ser at vi er på riktig vei. Og han er ikke minst en god hockeytrener, sier Knutsen.

  • Interessert i ishockey. Her er flere saker som har vært ute i det siste.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor sterke og fryktløse norske utøvere hylles, vi diskuterer Liverpool og idrettens juks og fanteri: