AALESUND — ROSENBORG 1-1

I Bjørn Helge Riises karantenefravær var Peter Orry Larsen kaptein for AaFK mot Rosenborg, og vikaren var veldig lettet etter et uventet poeng mot serielederne.

  • Vi fikk en marerittstart med baklengs før to minutter var spilt. Men vi jobbet oss gradvis inn i kampen, og visste at vi bare måtte være tålmodige mot dette gode RBK-laget. Hadde vi stormet hodeløst i angrep, hadde vi blitt hardt straffet, for så gode er Rosenborg, sa Orry til smp.no

Han innrømmer glatt at det røde kortet markerte et vendepunkt i kampen.

  • Klart det. Vi la om til å spille med to spisser, og når RBK ble redusert til ti mann ble de usikre og vi fikk et solid trykk mot dem. Og jeg føler at det ikke var direkte ufortjent at vi utlignet. Og dette betyr mye for oss. Vi har tapt de to første høstkampene, og nå tar vi poeng mot serielederen. Det bygger selvtillit i oss, som vi trenger inn mot de neste tøffe kampene, sier Orry Larsen.

Skrekk-åpning

Keeper Lars Cramer debuterte for AaFK i seriesammenheng, og første gang han var borti ballen var da han måtte hente ballen ut av nettet etter RBKs tidlige scoring ved Rashani.

  • For en start!, ler Cramer. Som imidlertid klarte å riste av seg sjokket, og sto en nær prikkfri kamp ellers.

  • Det gikk greit. Og at vi klarte å presse Rosenborg bakover mot slutten gjorde godt, det er deilig å se at vi kan være med i kamper også mot de beste i landet. Og når vi klarte å ligge tett i formasjonene våre skapte faktisk ikke RBK stort, mente drammenseren. Som også mener at poenget gir AaFK kjærkommen selvtillit før turen til Bergen.