Amerikanske Serena Williams føler seg mobbet av presidenten i det russiske tennisforbundet, Sjamil Tarpisjev, etter at han kalte verdenseneren og hennes søster Venus for "Williams-brødrene" på russisk fjernsyn.

— Jeg synes kommentaren var veldig ufølsom og ekstremt kvinnefiendtlig, i tillegg til rasistisk. Jeg ser på det som mobbing, sa Serena Williams på en pressekonferanse før WTA-sluttspillet i Singapore ifølge The Guardian.

Women's Tennis Association (WTA) har straffet Tarpisjev for kommentaren. Russeren, som også er et IOC-medlem, er blitt utestengt fra tennissporten i 12 måneder og tildelt en bot på 163 000 kroner av forbundet.

— Både WTA og USTA (det amerikanske tennisforbundet) har gjort en utmerket jobb med å vise at det skal være uakseptabelt for maktpersoner å komme med slike uttalelser i 2014, sier Williams.

Støttes av Sjarapova

OL-vinneren fra 2012 får støtte av kollega Maria Sjarapova. Den russiske tennisstjernen slakter også kommentaren til sin sjef.

— Jeg synes kommentaren var veldig respektløs. Det var veldig upassende, spesielt for en mann i hans posisjon og med alt ansvaret han har - ikke bare i sporten, men også i IOC, sier Sjarapova.

Tarpischev har tidligere unnskyldt uttalelsen, men hevder saken kun er en storm i et vannglass.

— Jeg ønsket ikke å fornærme eller gjøre narr av noen. Jeg er lei meg for at vitsen min, som ble tatt ut av kontekst da den ble oversatt til engelsk, har fått så mye oppmerksomhet. Alt er blåst ut av proporsjoner, sier Tarpisjev ifølge den britiske avisen.