ALFHEIM: Fredrik Mjøen Bakkelund har i noen år nå vært en lovende keeper i TIL-systemet, men veien fram til A-lagsspill har ikke blitt spesielt mye kortere den siste tiden. Bakkelund ønsket seg dermed til en ny klubb for å mer erfaring. For noen dager siden skrev han under for 2.-divisjonsklubben FK Senja.

– Det å komme inn i en seriøs og god treningsgruppe, samt å være på et A-lag i 2.-divisjon, vil gi meg nødvendig erfaring og være riktig for meg. Målet er fortsatt å utvikle meg til en toppkeeper, sier Bakkelund til itromso.no.

Målet er eliteserien

Kontrakten med Senja varer ut året.

– Så får vi se om det blir forlengelse etter det, sier Bakkelund.

Han har fortsatt høye målsettinger som fotballspiller.

Her signerer Fredrik Mjøen Bakkelund for FK Senja. Foto: Privat

– Målet er uten tvil å bli eliteseriekeeper på sikt, og jeg tror Senja vil være et riktig steg på veien. Det å få stå eliteseriekamp for TIL på Alfheim har alltid vært en drøm, og vil fortsatt være det, men nå har jeg fullt fokus på å prestere i Senja, sier

Cupfest

Han var ikke spilleklar til torsdagens 2-1-seier borte mot Mjølner, men var med til Narvik for å støtte sine nye lagkamerater. Onsdag er det 2. runde i cupen og TIL kommer på besøk til Islandsbotn

– Jeg er klar til uka og til cupfest på onsdag, smiler Bakkelund.

Dermed kan han få debuten for Senja – mot gamle lagkamerater.

– Det hadde vært en fantastisk opplevelse, samtidig som det hadde vært litt spesielt da jeg er veldig takknemmelig for tiden i klubben, sier Bakkelund.

– Men TIL får ikke noe som helst gratis, og om jeg scorer så kommer jeg nok til å feire, humrer Bakkelund.

I FK Senja kjemper han med tidligere TUIL-keeper Erlend Asbøl om førstekeeperplassen.