FC Midtjylland — Molde 0-2

Moldes lynkjappe angriper fikk deler av fjorårets sesong spolert på grunn av skader, og nå står han også i fare for å miste verdifulle treningstimer i oppkjøringen til 2015-sesongen.

I lørdagens kamp mot FC Midtjylland, som Molde vant 2-0 etter scoringer av OIa Kamara og Thomas Kind Bendiksen, måtte han nemlig forlate banen etter bare 26 minutter.

Gulbrandsen ble støttet opp av fysioterapeut Rune Roksvåg på vei ut av banen, og hinket inn i garderoben på venstrefoten. Etter kampen dukket han opp på krykker. Det er høyre kne som er problemet, men foreløpig er det uvisst hvor alvorlig skaden er.

— Vi vet lite akkurat nå, men krysser fingrene og håper det ikke er så alvorlig, uttalte trener Tor Ole Skullerud etter kampen.

Imponerte

Lørdagens kamp ble en bitende nedtur for Gulbrandsen, men for de øvrige Molde-spillerne ble det en positiv opplevelse. De blåhvite tok føringen fra start mot den danske superligaens suverene leder, og tok fullt fortjent ledelsen ved nykommer Ola Kamara da det var spilt ti minutter.

Spissen var farlig frempå flere ganger, og etter 27 minutter kunne han fort ha doblet ledelsen alene med keeper. Denne gangen gjorde imidlertid Johan Dahlin seg stor og blokkerte skuddet.

FC Midtjylland kom sterkere mot slutten av første omgang og i starten av den andre, og jaktet lenge utlikning. Etter 57 minutter fikk de derimot problemer, da Tommy Høiland stjal ballen fra en sløv forsvarsspiller og satte fart mot mål. Høiland var på vei forbi den utrusende FC Midtjylland-keeperen da han ble meid i bakken.

Keeperen fikk marsjordre, og det påfølgende frisparket fra 17 meters hold sendte Thomas Kind Bendiksen i mål, via en motspiller.

Full kontroll

Hjemmelaget erstattet sin utviste målmann med reservekeeperen, men klarte aldri å true Moldes ledelse. Kampen endte dermed 0-2. — Vi ser bra og spreke ut. Jeg har sett det på trening tidligere, men det er godt å få det bekreftet i kamp, sa en lettet Tor Ole Skullerud etter kampslutt.

Han var fornøyd med hvordan laget opptrådte defensivt.

— Vi var solide i hele 1. omgang og deler av 2. omgang. Vi byttet en del folk i pausa, så det er mulig det virket litt inn på hvordan vi hang sammen. De første 20 minuttene i 2. omgang var vår dårligste periode, men utover det var det veldig solid gjennomført, sier han.

Åpnet målkontoen

Lørdagens matchvinnere for Molde ble nyervervelsene Ola Kamara og Thomas Kind Bendiksen. Kamara overlistet keeper etter å ha blitt frispilt ti minutter ut i kampen, mens Kind Bendiksen scoret sitt mål på frispark.

— Man skal ikke legge så altfor mye i en scoring som kommer i en treningskamp, men det er kjent å komme i gang, og ikke minst kjekt å få sesongens første seier. Vi føler oss i bra slag, selv om det har vært mye trening, sier Kind Bendiksen.

Kamara var også fornøyd, men understreket at det er viktig å ikke se seg blind på resultatet.

— Det viktigste er at vi vinner åpningskampen i eliteserien, ikke denne. Vi må passe på å ikke få en sånn falsk trygghet. Jeg tror vi ligger godt an, men det er fortsatt mye arbeid som må gjøres, sier han - og legger til:

— Nå er jeg jævlig sliten. Det er lenge siden jeg har spilt 90 minutter, så det var gøy.