TROMSDALSHALLEN: Kristiansen flyttet til Tromsø i sommer på grunn av kjæresten Gjermund Åsen (24) som spiller for TIL.

På grunn av skade, var ikke Åsen med resten av «Gutan» til Haugesund i helgen og fikk se kjæresten avgjøre toppoppgjøret mot Junkeren med sin 22-21-scoring tre sekunder før full tid.

– Jeg er ikke noen fan av håndball til vanlig, men i dag var det ganske artig. Jeg tenkte at Tonje måtte ta det avgjørende skuddet siden hun var den som hadde truffet best i dag, sier Gjermund Åsen.

Toppscorer

Og Åsen hadde rett. Kristiansen ble Bravos mestscorende med syv mål totalt.

Bravo ledet komfortabelt 14–7 til pause, men holdt på å rote det hele vekk da Junkeren utlignet til 21–21 med to minutter igjen å spille.

Det ble en thriller uten sidestykke i oppgjøret mellom de to lagene, som før helgens kamp begge var ubeseiret.

– Jeg tenkte jeg måtte forsøke da alle ropte «skyt». Det var vel ikke mange sekundene igjen, men jeg har hatt noen slike scoringer og kamper tidligere, så det er jeg ganske god på, sier Tonje Kristiansen.

Tydelig lettet over seieren.

– Det var utrolig viktig at vi vant før vi skal møte de borte senere i år. Samtidig burde vi avgjort det tidligere, men vi slapp de inn i kampen, så vi har mye å gå på, sier Kristiansen.

Opprykk

Kristiansen var selv med å rykke opp fra 2. til 1.-divisjon med Sverresborg for tre år siden og spilte nesten en hel sesong på landets nest øverste nivå.

Hun mener Bravo kan klare opprykk.

– Det er absolutt mulig, men da må vi bli mye mer stabil. Det var vi ikke i dag, sier Kristiansen, som nå studerer for å bli tannlege på Universitetet i Tromsø.

– Jeg flyttet hit på grunn av Gjermund og trives veldig godt her oppe. Jeg har kommet godt inn i laget og trives i byen. jeg gruer meg litt til vinteren, men trives som sagt og vi har ingen planer om å flytte på oss, sier Kristiansen.

Seieren var Bravos femte for sesongen.

– Jentene skal ha honnør for at de holder hodet kaldt under press de siste to minuttene. Samtidig burde vi ikke sluppet de inn i kampen, men Junkeren er et veldig godt lag og vi tapte med ti mål mot de i en treningskamp i Sverige i vinteren. Så fra å tapte med ti mål, til å vinne med ett, viser at vi har tatt steg som lag, sier Bravo-trener Bo Andersen.