ALFHEIM: iTromsø møtte den svenske keeperen før onsdagens frokost og spillermøte og 34-åringen kan da fortelle at han ikke har vært delaktig i prosessen som førte til at trener Steinar Nilsen fikk sparken.

Mens flere spillere ikke ønsker å kommentere prosessen og stiller seg lojalt bak styrets valg om å la Nilsen gå, mener Lekström at han ikke kan stille seg bak mistillit som årsak til sparkingen.

— Jeg kan ikke stå bak en beslutning jeg ikke får være med å beslutte noe om, sier Benny Lekström.

Tar det opp

En rekke av de 23 spillerne i A-stallen til TIL ble etter det iTromsø kjenner til ikke forespurt om å sparke Steinar Nilsen. Lekström møtte aldri klubbledelsen.

— Jeg er ikke en av de spillerne. Jeg kan ikke stå bak noe jeg ikke engang får vite om i forveien og ting som er blitt fabrikert i ettertid. Jeg har i hvert fall ikke hatt noe med dette å gjøre, sier Lekström.

- Føler du deg ekskludert og vil ta det opp på spillermøtet?

foto
INGEN KOMMENTAR: Simen Wangberg (til høyre) på vei inn til frokost og spillermøte med lagkamerat Lars-Gunnar Johnsen. Kapteinen ønsket ikke å utdype svarene fra i går. Foto: Tobias Stein Eilertsen

— Ja, det må jeg gjøre, sier TIL-keeperen.Morten Moldskred vil heller ikke utdype spillernes rolle i sparkingen av treneren.

— Jeg har egentlig ingen kommentar til det nå, vi får ta det senere. Nå er det frokost, så spillermøte. Vi får ta ting etter hvert, det kommer vel fram det meste, sier Morten Moldskred.

- Ingen kommentar

TIL-kaptein Simen Wangberg som er spillernes talsmann ønsket ikke å si så mye om den turbulente gårdagen.

— Det har jeg ingen kommentar til. Vi må se fremover og jobbe sammen som et lag. Nå er det frokost, så spillermøte og trening som vanlig. Vi må se fram mot kampen på fredag som er det viktigste. Vi må ha poeng der og det er det vi jobber for, sier Wangberg.

En annen TIL-profil, Remi Johansen, ville heller ikke si mye dagen derpå.

— Det var en turbulent dag i går, noe annet enn det har jeg ikke lyst til å kommentere. Vi er blitt enige om at kommentarer rundt det som skjedde i går må andre enn oss spillere svare på. Vi har kun fokus på kampen og det tror jeg er mest fornuftig, sier Remi Johansen.

Om selve spillernes rolle i trenersparkingen henviste midtbanespilleren til styret.

— Det må dere ta med styret. Vi fokuserer kun på kampen på fredag, sier han.

Thomas Kind Bendiksen har vært i TIL i mange år og kom nylig tilbake på lån fra Molde.

— Jeg som leiesoldat er i en litt spesiell situasjon her. Jeg er ganske ny, så dermed forholder jeg meg kun til det sportslige og stiller bak beslutningen som er tatt, sier Kind Bendiksen.