Tre dager etter snuoperasjonen mot Tyskland, var det England som fikk unngjelde mot Nederland. Jamie Vardy og de engelske løvene mistet ledelsen og tapte 1-2 mot de oransje.

Sammen med lagkamerat og landslagsdebutant Danny Drinkwater fikk Jamie Vardy sjansen fra start mot Nederland etter at han var sterkt delaktig i snuoperasjonen mot Tyskland.

Englands nye superspiss takket for tilliten ved å avslutte et nydelig angrep foran et ekstatisk Wembley-publikum, landslagets 100. mål under Roy Hodgson. Angrepet begynte bakfra og ble avsluttet av Leicester-spiss Vardy få meter fra nettmaskene etter flere flotte kombinasjoner. Målet kom i det 41. minutt.

Wayne Rooney var likevel ikke helt overbevist i ITV-studioet etter en svak førsteomgang.

– Jeg synes ikke tempoet var godt nok de første 30 minuttene. Vi hadde et par sjanser før målet, men vi klarte å øke tempoet, og det utgjorde forskjellen, sa den skadde Manchester United-spissen.

Et kompakt Nederland-forsvar hadde nemlig ikke hatt altfor store problemer med å holde unna for temposterke Jamie Vardy og Daniel Sturridge på topp. Etter hvilen tok gjestene kommandoen også i den andre enden av banen.

Først utlignet Markus Henriksens lagkamerat i AZ Alkmaar, Vincent Janssen, på straffespark i sin første landskamp fra start etter en hands av Danny Rose. Deretter serverte han ballen til Luciano Narsingh. Fra skrått hold sendte sistnevnte Nederland opp i 2-1 et snaut kvarter før slutt.

Den engelske spisskonkurransen har fått mye oppmerksomhet de siste dagene, og Hodgson svarte med å sende innpå Harry Kane 20 minutter før slutt, men uten å få belønning.

Dermed var Englands første hjemmetap siden 2013 et faktum.