Det var under den tredje NM-semifinalen i DNB Arena i Stavanger fredag kveld at Oilers-spiller Tommy Kristiansen skal ha blitt kalt «forbanna tater» og «jævla taterpakk» fra bortelagets supportere.

Holger Gustavsen er leder i taternes Landsforening og han har fått nok.

— Dette har skjedd med Tommy Kristiansen tidligere også, og nå er det bra. Vi har fått nok. Det er en ukultur som tydeligvis har spredd seg på tribunen i ishockeymiljøet. Det virker nesten som dette er et sted hvor pøbler får utfolde seg, sier Gustavsen til Aftenposten dagen etter kampen.

Storhamar vant kampen 4-2, og leder 2-1 i best av syv-serien.

— Jeg trodde vi hadde kommet lenger i samfunnet enn at folk skal holde på med dette. Å sjikanere og hetse folk for minoritetsbakgrunn. Det er skremmende oppførsel. Der sitter det barn og familier og hører på. Nå må forbundet slå ned på dette.

Det var Stavanger Aftenblad som etter kampen fredag kveld kunne fortelle om hetsen som var adressert til den storvokste og populære Oilers-spilleren. Selv sier Kristiansen han han gir blaffen.

— Denne gangen hørte jeg ingenting selv, og jeg driter egentlig i hva de skriker. Men jeg har hørt det fra den kanten flere ganger før, og senest på Hamar onsdag, sa han til Aftenbladet fredag.

Holger Gustavsen er sikker på at spilleren bryr seg mer enn han sier.

— Det virker som om rasister og pøbler, som jeg vil kalle dem, får holde på. Her må det forebygge sog reageres. Dette er ikke første gangen det skjer i ishockeyen. Og selv om Tommy Kristiansen sier han ikke bryr seg, så er jeg sikker på at det vekker følelser i ham. Det er jo ikke noe trivelig. Det tenner han så klart ekstra, men dette burde han fått slippe. Man kan skrike og være ivrig, det hører sporten til, men et sted må grensen gå.

Gustavsen mener de som hetser på denne måten burde bli utestengt. Nå kommer Taternes Landsforening til å sende et brev til Norges Ishockeyforbund.

Stian Bekkelund er leder av Storhamar Supporter Union. Han sier han er 99 prosent sikker på at sjikanen ikke kom fra hans folk.

— Jeg har hørt om saken, og hvis det stemmer kommer ikke dette fra SSU. Jeg pratet med flere Oilers-supportere etter kampen, og ingen hørte det. Stavanger Aftenblad må i så fall ha svært god hørsel. Men jeg er helt enig i at dette ikke hører hjemme i idretten. Vi tar sterk avstand fra dette, sier Bekkelund til Aftenposten.

— Som kjent er det mye taterblod på Hedemarken, også blant flere av de som var med oss på kamp. Og hadde det blitt ropt så er jeg helt sikker på at det hadde blitt reagert på der og da, sier Bekkelund.

El Clásico, ligainnspurten i England, norsk klubb- og landslagsfotball diskuteres i siste utgave av Aftenpodden Sport. Hør her: