Barcelona — Sevilla 5-4

Barcelona har nå vunnet fem ganger i supercupen, noe som gjør det til det mestvinnende laget i denne cupen sammen med AC Milan. I år har det spanske storlaget vunnet fire trofeer til nå.

Kampen åpnet med to utsøkte frisparkscoringer fra Lionel Messi som sendte Barcelona i føringen med 2-1. Men det var Sevilla som overraskende tok ledelsen i kampen etter bare tre minutters spill. Éver Banega sjokkåpnet med scoring.

MESSI-SHOW: Lionel Messi scoret to mål da Barcelona vant 5-4 over Sevilla. Foto: NTB scanpix

Etter at Messi hadde vist seg fram i løpet av det drøye første kvarteret, la Rafinha og Luis Suárez på til 4-1 for den spanske seriemesteren. Alt så ut til å gå på skinner for Barcelona, men så enkelt ble det ikke.– For tilskuerne og tilhengerne våre må det ha vært en spektakulær kamp. Det er sjelden det blir scoret så mange mål på dette nivået, sa Barcelona-forsvarer Javier Mascherano.

Utrolig opphenting

Etter at Barcelona hadde skaffet seg sin solide ledelse, og det ikke var spilt mer enn 52 minutter, virket det som om Sevilla nærmest var i oppløsning, men laget sto for en prektig snuoperasjon i løpet av den siste halvtimen.

Jose Antonio Reyes reduserte bare fem minutter etter at Suárez hadde gitt Barca en soleklar og, virket det som, en temmelig sikker ledelse. Det ble enda mer fart i kampen da Kévin Gameiro scoret på straffe etter 72 minutters spill.

Jevgen Konoplyanka klarte å sette ballen i mål ni minutter før full tid, og på den måten ordnet han ekstraomganger. At Barcelona skulle gi fra seg en 4-1 ledelse var det ikke mange som hadde ventet eller trodd.

– Jeg kan ikke si annet enn at seieren smakte godt, men bortsett fra det var det frustrerende at vi skulle gi fra oss en så sikker ledelse som vi hadde. Det er helt klart at vi har mye som må forbedres, slo Marschrano fast.

Innledet på benken

Det gikk 25 minutter av forlengelsen før avgjørelsen kom. Pedro satte inn vinnermålet fem minutter før slutt, etter at det altså var spilt i 115 minutter. Da scoringen kom hadde de fleste av de 54.000 tilskuerne begynt å belage seg på at kampen skulle bli avgjort på straffer.

Matchvinneren innledet kampen på benken, men fikk etter hvert slippe til i kampen, og ble en reddende engel for siste sesongs mesterligavinner. Kanskje var det hans siste kamp i Barcelona-trøya, for det spekuleres i om han er på vei til Manchester United.