ARSENAL — CHELSEA 0-0

Serieleder Chelsea kunne holde et godt forsprang til de andre topplagene i Premier League , og det var ellers nok av interessante momenter å ta tak i før søndagens toppkamp i London.

Krangelen mellom managerne Arsène Wenger og José Mourinho har stjålet overskriftene de siste dagene, og Wenger har aldri sikret seg en seier mot et lag trent av Mourinho. Det klarte franskmannen heller ikke søndag ettermiddag.

TILBAKE MED MASKE: Cesc Fàbregas i blå drakt på sin gamle hjemmebane. Foto: Ben Queenborough / BPI / Digitalsport

Tidligere Arsenal-strateg Cesc Fàbregas vendte tilbake til sin gamle hjemmebane, naturligvis til blandede reaksjoner, og i tillegg valgte Mourinho å starte kampen uten rene spisser i sin oppstilling.Taktikken så ut til å fungere etter Mourinhos plan, og med ett poeng mot en av tittelutfordrerne på bortebane, ser Chelsea nå seriemesterskapet i det fjerne.

Chelsea trenger kun fem poeng for å bli seriemester, med forutsetning at Arsenal vinner sine fem siste kamper. Med Chelsea-seier i hengekampen mot Leicester onsdag vil det mangle bare en seier for Mourinhos menn, eller ett poengtap for Arsenal, på at gullet er i havn.

— Det er ett poeng, vi trenger fortsatt fem. Men det er i våre hender nå, sa Mourinho i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

— Dette er et stort steg mot tittelen. Vi har fortsatt en jobb å gjøre, men vi nærmer oss nå, sa Chelsea-kaptein John Terry.

Omdiskuterte situasjoner

Første omgang på Emirates ga ingen mål, men noen meget omdiskuterte situasjoner. Dommer Michael Oliver la listen høyt og kom hele fire ganger i fokus i situasjoner som kunne ha gitt straffespark til et av lagene.

Etter sju minutter ramlet Chelseas Oscar i feltet i duell med Héctor Bellerín. Brasilianeren falt muligens noe lett, og Oliver vinket spillet videre.

Etter et kvarters spill slo Cesc Fàbregas en lang ball inn i Arsenals bakrom. Oscar jaget ballen og fikk et touch på den før Arsenal-keeper David Ospina gikk rett i kroppen på Chelsea-spilleren som gikk rett i bakken.

MEIES NED: Arsenal-keeper David Ospina og Chelseas Oscar støter sammen. Chelsea-spilleren fikk avsluttet, men gikk deretter rett i bakken etter sammenstøtet. Foto: Ben Queenborough / BPI / Digitalsport

Selv om ballen rullet ut over dødlinjen, kunne dommeren ha blåst straffespark også her.Etter halvspilt omgang skulle så den gamle Arsenal-helten Fàbregas få gult kort for filiming. Spanjolen fintet seg forbi landsmannen Santi Cazorla som stakk ut en fot. Det var kontakt mellom de to spillerne, men Fàbregas falt kanskje for lett.

Ti minutter før pause var det hjemmelaget som ville ha straffe. Cazorla med et skuddforsøk fra kort hold, Gary Cahill kastet seg ned og det var ikke tvil om at ballen gikk i hånda på Chelsea-stopperen. Også her kunne dommer Oliver ha valgt å blåse, men 30-åringen vinket spillet videre.

— Jeg tror dommeren tok riktig avgjørelse i alle situasjonene, sa John Terry etter kampen.

Arsenal trykket på

Etter pause byttet Mourinho inn veteran Didier Drogba for Oscar for å sette mer trykk på Arsenal-forsvaret, men det var hjemmelaget som hadde det som kan kalles en ørliten dominans gjennom de siste 45 minuttene.

De klare målsjansene fikk vi aldri, men Arsenal sto for de fleste offensive tendensene. Det siste kvarteret ble bortelaget spilt lave, dog uten at noen scoring kom.

DUELL: Arsenals Francis Coquelin mot Chelseas Eden Hazard. Foto: Ben Queenborough / BPI / Digitalsport

Arsenal kom aller nærmest på overtid da et perfekt innlegg fra Nacho Monreal gikk gjennom Chelsea-feltet. Men hverken Mesut Özil og Danny Welbeck klarte å få foten på ballen som suste forbi alle.Kurt Zouma ble byttet inn for Fàbregas helt på tampen, da Mourinho skulle sikre poeng, og den tidligere Arsenal-spilleren fikk både pipekonsert og applaus på vei ut fra banen.

— Det var veldig tøft, Arsenal er et veldig godt lag, det er derfor de er med der oppe. Men vi spilte meget bra i dag, sa John Terry.