TRONDHEIM (adressa.no): — Man har ingen garantier i fotball. Men Tarik har fått en ekstra dag fri etter landslagsoppholdet, og er tilbake i morgen, sier RBK-trener Per Joar Hansen til adressa.no etter mandagens trening.

På den treningen var ikke Elyounoussi, og selv om ingen i klubben ville si noe annet enn at han fikk en ekstra fridag, har det skjedd mye i kulissene.

Adressa.no vet at RBK både har mottatt og akseptert et bud fra Bundesliga.

Mandag bekreftet klubben at Elyounoussi er klar for Hoffenheim, som i mai måtte ut i kvalik for å beholde plassen i øverste divisjon. Dette bekreftes av blant andre tidligere landslagsspiller, nå fotballekspert i tysk tv og Viasat, Jan Åge Fjørtoft, på Twitter.

Dermed er toppscoreren nå tapt for klubben, og fikk dermed rett i uttalelsen sin da han signerte for RBK i fjor. At RBK ble en svipptur (en uttalelse han selv innrømmer kom feil ut i etterkant).

- Skjedde fort

- Det er ikke sikkert jeg hadde fått denne muligheten igjen. Jeg hadde ingen planer om å dra allerede nå, men ting skjedde fort. Nå får jeg muligheten til å spille i det jeg mener er verdens beste liga for øyeblikket. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Elyounoussi til rbk.no.

Angriperen dro ned for å se på forholdene i bundesligaklubben forrige uke.

— Jeg møtte både sportsdirektøren og treneren i Hoffenheim og fikk et veldig bra inntrykk av klubben. Det var viktig for begge parter og møtes ansikt til ansikt. Jeg føler meg veldig ønsket og det er selvfølgelig viktig, sier han.

Landslagsprofilen frykter ingen reprise av det mislykkede utenlandsoppholdet i nederlandske Heerenveen.

— Jeg har mye mer erfaring nå enn da jeg dro til Heerenveen i 2008. Jeg er mye tryggere på at dette er et godt valg. Jeg føler meg bedre rustet, sier Elyounoussi.

Åpnet for Søderlund

Det er dette som altså åpner for kjøpet av Alexander Søderlund. Spissen gjennomførte den medisinske testen i Trondheim mandag, og ble presentert som RBK-spiller i ettermiddag.

Han vraket dermed tyske Greuter Fürth og Molde, som VG og Haugesunds Blad skrev søndag.

Adressa.no vet at også ytterligere én norsk klubb var med i kampen om angriperen.

Perry vil ikke kommentere stort rundt Søderlund foreløpig.

- Hvorfor henter dere en midtspiss?

— Hvis det nå blir slik, er det fordi vi kun har hatt en midtspiss, i Nicki Bille Nielsen. Vi kan ikke gå inn i en lang høstsesong med én spiss, det vil være som å drive russisk rulett. Og hvis han kommer, får vi en spiller som både kan være spiss og kant, sier Perry.