Follo, som ligger på nedrykksplass, skriver selv på sitt nettsted at klubben er anmeldt til doms— og seksjonsutvalget i NFF. Årsaken er at de sendte inn regnskap altfor seint da det ble søkt om lisens tidligere i år.

Klubben leverte lisenssøknad til Norges Fotballforbund den 15.mars 2013, innen søknadsfristen. Som en del av lisenssøknaden må man også vise til et revisorgodkjent regnskap. Positiv egenkapital er også en del av kravet.

Byttet styre

Problemet oppstod da klubben ba om å få sende inn regnskapet et par dager senere, fordi det skulle godkjennes på årsmøtet 18. mars. Der ble det styret byttet ut, etter å ha signert og godkjent regnskapet.

«Nytt regnskap ble signert av tidligere styre, og skulle ettersendes til NFF som avtalt, noe som dessverre ikke ble gjort. En misforståelse om hvem som var ansvarlig for ettersendelsen, og mangelfull kvalitetssikring, gjorde at NFF ikke fikk de endrede regnskapene som avtalt», forklarer klubben selv.

Innad i klubbens nye styre trodde man at regnskapet var sendt inn , og man skjønte ikke at dette ikke stemte før andre purring kom fra NFF.

Godtar straff

Nå venter enten bot eller i verste fall poengtrekk for Follo, som er ni poeng unna sikker plass.

«Follo FK er beredt på å ta den straffen som kommer, og erkjenner at saken har avdekket at man har hatt for svake rutiner og for liten grad av kvalitetssikring internt» , skriver klubben.

Det er langt fra første gang klubben har problemer knyttet til lisensen. I 2010 mistet klubben plassen på nivå to i norsk fotball fordi søknad om lisens ikke ble sendt inn. Tidligere i år hadde klubben også økonomiske problemer, som de nå ser ut til å ha kommet seg gjennm.