Null poeng i Molde betyr at Stabæk fortsatt er nest sist med sine 28 poeng. Laget kan fortsatt berge plassen, men det er ikke bare opp til dem selv.

Opp til Bodø/Glimt på plassen foran er det to poeng, og opp til Tromsø og Lillestrøm er det tre poeng.

Stabæk er nødt til å vinne siste kamp mot tabelljumbo Start for å kunne spille eliteseriefotball også neste år.

Joshua Gatt jubler for scoring mot Stabæk. Molde vant overlegent. Foto: NTB SCANPIX

Det kan også hende at målforskjellen blir avgjørende. Stabæk har minus ti, Glimt minus 8, Tromsø minus 12 og Lillestrøm minus 6.– Dette var ikke bra nok, men det kommer til å bli spennende da. Vi har fortsatt sjansen til å holde oss i divisjonen. Vi må i hvert fall vinne vår kamp mot Start. Dette blir en «rysare» av en avslutning, sa Stabæks-kaptein Morten Skjønsberg til TV 2.

Klasseforskjell

Oppgaven for Stabæk virker voksen. I Molde var det i perioder kattens lek med musen. Høyt press og aggressivt spill satte gjestene ute av spill.

Molde var det klart beste laget og kunne ha vunnet mer. Med Ole Gunnar Solskjær som trener har Molde aldri tapt for Stabæk. Fem kamper er endt med seier, mens én endte uavgjort.

Uavgjort var aldri noe tema søndag. Molde kjørte over Stabæk fra start. Allerede i de første minuttene produserte laget store sjanser.

Det tok ikke mer enn ti minutter før den første scoringen. Sander Svendsen spilte opp Joshua Gatt, og alene med Mande Sayouba var amerikaneren kald og rolig og satte ballen i nærmeste hjørne.

Dyster statistikk

Selv om Stabæk ikke hadde tapt på de siste åtte bortekampene, var Moldes scoring likevel ikke noe godt tegn. Stabæk har nemlig ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen hvor laget er kommet under.

Fire minutter før pause kom da også 2-0. Eirik Hestads corner havnet på ryggen til Per-Egil Flo, og ballen endte i mål. Nevnte Sayoubas inngripen var av det heller elendige slaget. Akkurat denne muligheten burde ha blitt avverget.

Bare to minutter ut i 2. omgang ble det 3-0. Petter Strands frispark fant Joona Toivios pannebrask, og finnen styrte ballen fint i mål.

Moldes 4.-plass holder til kvalifisering om spill i europaligaen dersom seriemester Rosenborg vinner cupfinalen mot Kongsvinger senere i høst. (©NTB)