Det norske OL-håpet i lettvekst-dobbeltsculler ledet lenge i Tyskland. Men på de siste 500 meterne rotet de det til, og passerte mållinjen som tredje beste båt.

— Vi pleier å være sterk på slutten, og er lei oss for at vi ikke får det til i dag. Det var et løp under det vi er gode for.

Etter å ha vært best i kvalifiseringen fredag – og under semifinalen lørdag, hadde de favorittstempelet på seg, før finalen i Tyskland. Etter 1500 meter ledet den norske båten, men på de siste 500 meterne måtte de se seg slått av Irland og Tyskland.

Etter semifinalen lørdag sa Brun at de skulle fokusere på de første 1500 meterne i søndagens finale. Det klarte de strålende, men han var tydelig skuffet etter løpet likevel.

Mye vind

I tøffe forhold var det vanskelig å få kontroll på båten. Det ble mye sidevind og bølger som gjorde det vanskelig.

— Det var vanskelig å få kontroll. Man brukte kreftene på feile plasser, og fikk ikke brukt teknikken skikkelig.

— Det var veldig vanskelige forhold, men det er likt for alle, så vi kan ikke skylde på det, sier Bergenseren.

Er i rute

Sammen med partneren Are Strandli, er de et av Norges største medaljehåp i Rio-OL. Selv om det ble bronse uten flere av store konkurrenter, mener de at de er i rute til sommerens store mesterskap.

— Jeg føler vi er i rute. Vi gjør veldig mye riktig, og jobber med de riktige tingene. Vi føler vi har fått gode svar denne helgen, sier Brun.

Mens flere av de andre har prioritert flere løp i starten av sesongen, har Brun og Strandli tatt det roligere i starten, men de er ikke redd for formen.

— Det blir nok enda skarpere i OL, og jevnere i toppen. Men det er fortsatt en stund til vi skal være i toppform.

— Vi jobber for å få det perfekte løpet i OL, og ikke i begynnelsen av mai. Nå må vi hjem og jobbe videre.

Den norske dobbeltsculleren med Olaf Tufte og Kjetil Borch, klarte heller ikke å følge opp resultatene fra semifinalen, og endte til slutt på en femteplass i EM. Ask Tjøm kom også på femteplass i lettvekt-singlesculler.

Det har ikke lyktes BT å få kontakt med landslagstreneren.