Dnipro holdt favoritt Napoli til 1-1 i første semifinale i Europaligaen. Ukrainernes utligning var et mål Svein Oddvar Moen og hans dommerkolleger ikke skulle godkjent.

Napoli så ut til å ha kontroll på kampen da Jeven Seleznyov utlignet etter et innlegg da 81 minutter var spilt av kampen.

foto
Svein Oddvar Moen (t.v) dømte kampen mellom Napoli og Dnipro. Foto: NTB Scanpix

TV-bildene viste av både målscoreren og spilleren som flikket innlegget videre med hælen befant seg i offsideposisjon. Det norske dommerteamet lot målet stå.— Jeg er forbannet. Det var offside. De ønsker å gjøre Europa League viktig, men turneringen er verdiløs. Vi holder ut her, bare fordi det gir oss muligheten for spill i Champions League, sier Napoli-eier Aurelio De Laurentis ifølge Football Italia.

Dermed ble det en kontroversiell avslutning på en kamp Napoli så ut til å ha grei kontroll på. David Lopez sendte vertene i føringen etter 50 minutter da han headet et hjørnespark kontant i mål.

Napoli styrte kampen som ventet, spesielt etter pause. Men da 90 minutter var spilt var det utvilsomt gjestene som kunne si seg mest fornøyd.

Returoppgjøret spilles i Ukraina kommende torsdag.

Sevilla nær finale

To scoringer av Aleix Vidal sendte Sevilla ett steg nærmere finaleplass i Europaligaen i den andre semifinalen. Spanjolene vant 3-0 over Fiorentina i første kamp.

Sevilla er regjerende mester etter å ha slått Benfica i fjorårets finale. Også i 2006 og 2007 stakk laget av med trofeet i turneringen. Nå kan de være på vei mot sin fjerde finale på ti år.

foto
Kevin Gameiro satte inn 3-0 for Sevilla. Foto: NTB scanpix

Vidal satte inn kampens første mål etter 17 minutter. Et lavt innlegg på tvers av feltet gikk fram til 25-åringen, som kontrollert satte ballen utakbart i mål nede ved stolperoten.Samme mann økte ledelsen like etter pause. Vidal fosset inn i feltet med ballen, og Fiorentina-keeper Neto satset alt på at han skulle legge inn. Dessverre for italienerne valgte Vidal å skyte, og med Neto på vei i motsatt retning gikk ballen i mål.

Langt fra imponerende av den brasilianske keeperen. Vidal var derimot i ferd med å fullføre en imponerende kveld. Han var satt opp som back, men var stadig med offensivt for et godt Sevilla-mannskap.

Et kvarter før slutt kom Kévin Gameiro inn på topp for Sevilla. Han fikk en drømmestart på innhoppet da han brukte første ballberøring på å score. Et innlegg ble flikket videre, og foran mål fikk franskmannen en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Med 3-0-seier er Sevilla i rute til å sikre seg en ny finaleplass i turneringen de har blitt eksperter på å vinne de siste sesongene.

Returkampen spilles i Italia kommende torsdag.