Cubs hadde tittelen i sin hule hånd i nest siste omgang, men Indians svingte balltreet og slo den løs. Ben Zobrist og Montero frelste den hardt prøvede klubben med den lengste titteltørken i amerikansk idrett. Zobrist er mester for annet år på rad etter å ha vunnet med Kansas City Royals i fjor. Han ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.

Indians sendte med vilje Anthony Rizzo og Addison Russell på base i 10. omgang for å få kaste til Zobrist og Montero. Det var en feilvurdering. De slo inn hvert sitt poeng og avgjorde kampen.

Indians reduserte en gang i sin del av ekstraomgangen, men maktet ikke å utligne. Cubs tok sin første tittel siden 1908 og sørget for at Indians nå har den lengste titteltørken i Major League. Laget vant sist i 1948.

Cubs kom tilbake fra 1-3 og tvang fram en sjuende kamp. Der kom Indians tilbake fra 3-6 og tvang fram ekstraomganger, som ble forsinket i17 minutter av regn. Da Cubs entret den bløte banen for å slå, skulle tørken omsider ta slutt.

— Den beste regnpausen noensinne, sa Rizzo, som tok imot ballen som fikk siste Indians-spiller ut.

— Jason Heyward samlet laget til et møte og fikk oss til å tro at vi skulle greie det, sa han.

— Jeg måtte bare minne dem om hvem vi er, utdypet Heyward selv.

Ørken

Anthony Rizzo jubler etter å ha tatt imot kampens siste kast og fått siste Indians-spiller ut slik at Chicago Cubs for første gang på 108 år er baseballmester. Foto: Ken Blaze, USA Today Sports / NTB scanpix

Kampen så ut til å være avgjort mye tidligere. Cubs hadde tre poengs ledelse og trengte bare å få fire mann ut for å bli mester da kaster Aroldis Chapman ble byttet inn for å sikre tittelen, men han var sliten etter å ha kastet mye i de to siste kampene, og plutselig var Cubs midt i ørkenen igjen.

Brandon Guyer ønsket Chapman velkommen ved å slå inn ett poeng. Rett bak ham kom Rajai Davis, som slo ballen opp på tribunen og utlignet.

Fram til da hadde Cubs vært best i det meste. Indians sendte sin beste kaster Corey Kluber på banen for å sikre tittelen, men han gjorde bare fire kast før Dexter Fowler slo ballen opp på tribunen og ga Cubs ledelsen.

Indians utlignet til 1-1 i 3. omgang, men i neste omgang scoret Cubs to ganger til og tok ledelsen. For godt, så det lenge ut til. Kluber ble byttet ut på stillingen 4-1 i 5. omgang og erstattet av superavløseren Andrew Miller, men også han var menneskelig onsdag og lot Cubs score to poeng til.

Spenning

Cubs byttet på sin side inn Jon Lester, som normalt er starter. Han kastet tre gode omganger, men Indians holdt seg inne i kampen med to poeng i 5. omgang.

Mange lurte på hvorfor Cubs-manager Joe Maddon brukte Chapman i tirsdagens kamp, som Cubs ledet overlegent. De fikk vann på mølla da han kom inn i 8. omgang og kastet langt under vanlig standard. På få minutter var tre poengs ledelse borte.

På tribunen jublet LeBron James, som tidligere i år førte Cleveland Cavaliers til NBA-tittelen og byens første mestertittel uansett idrett på 50 år. Det skulle ikke bli en ny tittelparade.

Cubs' sportssjef Theo Epstein skrev seg inn i baseballhistorien med onsdagens triumf. I 2004 dro han i trådene da Boston Red Sox tok sin første tittel på 86 år. Nå brøt han en tørke som hadde vart 22 år lenger.

Terry Francona, som var Red Sox-manager for 12 år siden, måtte svelge et tungt tap som Indians-manager. Laget hans hadde tre matchballer mot Cubs, men greide ikke å omsette noen av dem. (©NTB)