– Dette var et stort steg i riktig retning. En solid prestasjon. Kampen foregår på Mjøndalens halvdel, de har én corner og ett kast, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Discovery.

Gjestene parkerte bussen og forsøkte å gjøre livet vanskelig for vertene i ti grader og regn i Bodø.

Men laget som vant 15 av 15 hjemmekamper forrige sesong har ingen planer om å tape i år heller. To scoringer av Sondre Sørli ordnet de tre poengene.

– Det var deilig, sier Sørli til Discovery.

– Det var en opptur i dag, sier Glimt-kaptein Ulrik Saltnes til samme kanal.

Mjøndalen-veteranen Christian Gauseth pustet og peset i pauseintervjuet med Discovery. De brune løp stort sett uten ballen i beina de første 45 minuttene.

– Vi sliter med å få tak i ballen. De er utrolige gode i presset sitt. Vi følte de var tre mann på oss hver gang vi hadde ballen. Jeg har møtt Glimt før, men jeg har ikke møtt det nivået her før, tror jeg, sier Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth til samme kanal etter kampen.

De slapp heller ikke spesielt mange sjanser før pause med unntak av Sørlis scoring, men etter pause rullet Glimt opp flere angrep.

– Vi er ikke gode nok i dag, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery.

Da klokken tikket mot 70 minutter tok Ulrik Saltnes et raskt frispark. Mjøndalen-forsvaret var uoppmerksomme, og Sørli satte inn sitt andre for dagen.

– Det er to litt rotete mål. De kom litt ut av ingenting. Deretter var Glimt suverene, og da blir det vanskelig for oss, sier Gauseth.

Bodø/Glimt kunne scoret flere mål, men trener Kjetil Knutsen vil nok være fornøyd med at guttene hans hadde full kontroll mot Mjøndalen.

– Det gikk noen kilo av skuldrene til guttene i dag, sier Knutsen.

Også neste Glimt-kamp er hjemme på Aspmyra. Bodø/Glimts forrige hjemmetap i Eliteserien var mot Brann 19. mai 2019. På onsdag er det Strømsgodset sin tur til å forsøke.

Godset slo for øvrig Rosenborg i Drammen, og dermed er Bodø/Glimt igjen på tabelltopp.

– Det betyr ingenting. Man kommer ikke langt med å titte på tabellen etter syv serierunder, sier Saltnes.