– Før start passer alle på å ikke bryte den sosiale distanseringen og holde minst 1,5 meter fra andre. Men i dagens løp ble det mer, var Bolsjunovs melding til Matsj TV etter oppvisningen.

Etter 11–12 kilometer fikk Bolsjunov og Klæbo noen sekunder til de andre i sveitsiske Engadin, rundt 1800 meter over havet.

Men Klæbo, som har lite erfaring i høyden, måtte slippe russerens krafttak i staking.

– Det var en som var mye sterkere, og jeg får ta med meg at jeg er nest best her, men jeg hadde ikke sjanse. Det irriterer meg fortsatt at han fikk de meterne nedover der, sier Klæbo til TV 2.

GOD TONE: Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov gratulerer hverandre etter lørdagens løp. Foto: GIAN EHRENZELLER / KEYSTONE

– En leksjon

Klæbo spurtet inn til andreplass foran Pål Golberg, 18 sekunder bak Bolsjunov.

– Jeg er veldig fornøyd med løpet, og veldig glad for seieren, sier Bolsjunov.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum fastslår overfor NRK at Bolsjunov har lagt listen før OL, som går i høyden i Beijing neste vinter.

– Jeg fryktet det var en Bolsjunov-løype. Det var en leksjon han ga oss der. Vi må dra hjem og trene, sier Nossum til kanalen.

Seieren må kalles en revansje for Bolsjunov etter at han måtte gi tapt for Klæbo i innspurten på VM-stafetten, og ikke minst etter at staven knakk på oppløpet på den dramatiske femmila.

Klæbo: Tung oppladning

Profilene gikk i hverandre i spurten, Bolsjunov fikk gullsjansen ødelagt med kun en stav og var sønderknust i målområdet etterpå.

Klæbo ble disket fra gullet. Norge leverte anke, men trakk den dagen etter.

– Å lade opp til dette rennet har vært helt forferdelig. Det har vært kjedelig og tungt. Jeg har prøvd å være positiv, men jeg har brukt mye tid for meg selv, og jeg kommer nok til å bruke mye tid på å prosessere det, sier Klæbo ifølge NRK.

Bolsjunovs trener Jurij Borodavko mener lørdagens opptur ikke er noe plaster på såret etter VM-femmila.

– En slik sjanse må vente til neste VM eller OL. Dagens seier hjelper ikke til å glemme, sier Borodavko til Championat.

VM-femmila endte med gull til Emil Iversen (som er hjemme i Norge) foran Bolsjunov og Simen Hegstad Krüger, nummer fem lørdag.

PS1! Lørdagens resultater danner utgangspunktet for søndagens jaktstart på 50 kilometer skøyting.

PS2! Bolsjunov fikk med seg ett gull fra VM, da han slo nordmennene på 30 kilometer med skibytte.