Guadalupe Porras Ayuso løp langs sidelinjen og kolliderte med et kamera. Bilder viser at assistentdommeren ble tydelig forslått.

Den høyst uvanlige ulykken skjedde da Real Betis satte inn kampens første scoring. Porras Ayuso fikk medisinsk tilsyn i noen minutter og ble senere erstattet av fjerdedommer Néstor Holgueras Castellanos, skriver Marca.

Ifølge radioprogrammet Carrusel Deportivo er Porras Ayuso fraktet til sykehus for en sjekk.

TOK LEDELSEN: Uhellet skjedde da Ezequiel Avila (til høyre) satte inn 1–0. Foto: Julio Munoz / EPA / NTB

Den tidligere toppdommeren Eduardo Iturralde jobber som ekspert for programmet. Han er kritisk til kameraføringen og ber den spanske ligaen om å ta grep etter hendelsen.

– Hadde dette skjedd med Jude Bellingham eller Robert Lewandowski, så ville man fjernet kameraene fra banen, hevder Iturralde.

Real Betis vant 3–1. Ezequiel Avila og et selvmål av Yuri Berchiche sørget for 2-0-ledelse, før Gorka Guruzeta reduserte på overtiden av førsteomgang.

I annenomgang økte Johnny til 3–1. Bilbaos stortalent Nico Williams ble utvist i det 40. minutt.

Serieleder Real Madrid møter Sevilla senere i kveld.

Hovedstadsklubben kan få et forsprang på åtte poeng til Barcelona ved seier. Girona er nummer tre, seks poeng bak Real Madrid. De spiller mot Rayo Vallecano på mandag.