Sander Eitrem, Peder Kongshaug og Sverre Lunde Pedersen gikk i fjerde og siste par sammen med Italia og kunne avgjøre etter at Canada hadde gått inn til en kjempetid og satt standarden i første par.

Italia har aldri blitt verdensmestere på lagtempo tidligere, men gikk feilfritt i par med de norske og tok gull med tiden 3:35.00. Norge tok sølvmedalje på 3:36.07.

– Vi er ikke fornøyde med sølv, men lagtempo har et tøft nivå. Vi må opp i ringa, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK etter løpet.

– Fy flate som Italia gikk. De er nesten i sjokk også, sier VGs skøyteekspert Ida Njåtun.

Eitrem, Kongshaug og Lunde Pedersen satte verdensrekord på lagtempo under EM i Heerenveen i januar med tiden 3:34.22. Like bra gikk det ikke i verdenscupen i Salt Lake City i slutten av samme måned og USA, med Casey Dawson, Emery Lehman og Ethan Cepuran, tok tilbake rekorden med tiden 3:33.66.

De samme tre amerikanerne var regnet som den tøffeste konkurrenten fredag kveld, men på de to siste rundene stivnet de og endte som nummer fire. Canada ble nummer tre.

På 500 meter senere fredag kveld gikk Bjørn Magnussen inn til femteplass. Tiden på 34,28 tangerer han faktisk norgesrekorden til Håvard Holmefjord Lorentzen.