– Det føles ikke som om vi kan gjøre det. Skal vi risikere livet? Det er noe man ikke bør gjøre akkurat nå. Det er den umiddelbare følelsen. Selv om vi har gjort det i alle år, så kan man ikke gå rundt slik lenger, sier Andersson ifølge Aftonbladet.

Når fotballspillere er på landslagssamling, er det ofte vanlig at man kler seg i nasjonens tøy når man viser seg offentlig.

Spørsmålet ble forsterket etter at to svenske statsborgere ble skutt og drept i Brussel, halvannen time før avspark mellom Belgia og Sverige. Belgias statsminister Alexander De Croo sa at gjerningsmannen rettet seg spesifikt mot svenske supportere.

Belgiske myndigheter har konkludert med at motivet sannsynligvis var sinne mot Sverige etter koranbrenninger.

Kampen ble avbrutt i pausen, og Uefa bekreftet torsdag at kampen ikke skal spilles ferdig.

Landslagssjef Andersson mener det fører en stolthet og en tilhørighet ved seg å bære nasjonens farger, men er i villrede om spillere og supportere bør gjøre det i tiden fremover.

– Samtidig vil man at de gode kreftene skal vinne. Jeg har selv dratt på landslagskamper før jeg ble landslagssjef. Det er fint, synes jeg, å ha drakten på seg. Det gir en stolthet.

– Jeg tror ikke man skal dukke under for onde krefter, men samtidig må vi lese omverdenen. Det finnes eksperter som kan dette bedre, men jeg har mange spørsmål, sier han.

ENORM STØTTE: Mange blågule fans hadde dratt til Brussel for å støtte landslaget. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Tirsdag møtte Sveriges statsminister Ulf Kristersson pressen etter skytehendelsen. Der fikk han også spørsmålet om hvordan man skal tenke når man reiser utenlands for å støtte sine svenske lag.

Han er klar i talen til tross for at svenske tilskuere fikk beskjed om å ta av seg trøyen da de forlot stadionen i Brussel.

Noen fikk bytte tøy med belgiske supportere, for å blande inn i mengden. Det ble gjort som følge av at terrornivået økte fra tre til fire og at gjerningsmannen på det tidspunktet fremdeles var på frifot.

– I går var det slik at belgiske myndigheter bestemte at man ikke skal gå med trøyen, men slik kan vi ikke ha det i lengden, sa han.

– Svensker skal alltid stolt kunne gå rundt med flagget eller den blågule trøyen. Alt annet er utenkbart. Vi skal være stolte over landet vårt og vår frihet, ikke skjemme oss over det.

– Vi skal møte hatet med mer demokrati og mer åpenhet, men også med mer sikkerhet. For ellers kan vi ikke, sa Kristersson.

TYDELIG: Tirsdag møtte Sveriges statsminister Ulf Kristersson pressen. Foto: Fredrik Sandberg / AP / NTB

Både Riksidröttsforbundet og UD oppfordrer til tiltak som følge av at trusselbildet er reist mot Sverige.

Tirsdag ble det sendt ut en punktliste til ulike særforbund med anbefalinger om hva svenske utøvere bør tenke på når man reiser til turneringer, kamper og konkurranser utenlands, skriver Aftonbladet.