– Det dreper interessen. Helt forferdelig. De hadde det utgangspunktet da han ble ansatt. Det er helt latterlig, sier Martin Kolsrud til VG.

Han har vært Birmingham-supporter siden midten av 70-tallet. I 1981 stiftet han den norske supporterklubben til Birmingham – som nå sliter under Wayne Rooney som trener.

På Boxing Day ble det nok et tap. Stoke vant 3–1 og klatret forbi Rooneys menn på tabellen.

To seire, tre uavgjort og åtte tap er fasiten på de 13 kampene Rooney har vært leder for Birmingham.

– Jeg ser ingen grunn til at det skal bli bedre. Det er vanskelig å ta tempen på Birmingham-supporterne. Noen virker som de har tålmodighet med ham, mens andre ønsker han ut, sier Eirik Aase til VG.

IKKE I FLYTSONEN: Wayne Rooneys Birmingham-lag har vunnet bare to av de siste 12. Foto: Kieran Cleeves / Pa Photos / NTB

Han driver nettstedet Championship Norge og følger ligaen svært tett.

– Timingen var det verste. Han kom inn da de var på sitt beste og optimismen var på topp. Da de sparket mannen bak suksessen kunne det bare gå én vei, sier Aase.

I juli i år fikk Birmingham nye eiere med den amerikanske superstjernen Tom Brady i spissen.

Klubben hadde overrasket og lå på sjetteplass med supporterfavoritten John Eustace ved roret. Så fikk han plutselig sparken, og inn kom Rooney.

NEGATIV TREND: Slik har det gått for Birmingham etter Wayne Rooney tok over roret før 11. serierunde. Foto: www.sofascore.com

Rooneys første jobb i Championship var med Derby. De slet enormt økonomisk og fikk hele 21 minuspoeng. Til tross for økonomisk rot, signeringsnekt og poengtrekk klarte Rooney nesten å redde plassen.

– Jeg var ikke noe fan av Rooney i Derby heller. Han hadde en spillertropp som ikke var så verst, så var det jo poengtrekket som til slutt gjorde at de rykket ned. Men jeg ble ikke frelst av det taktiske eller manageregenskapene. Han fikk et litt ufortjent godt rykte, sier Aase.

Kolsrud i supporterklubben sier seg enig.

– Han har ingenting å vise til som trener. Han virker så humørløs og er fæl til å klage på spillerne. Det er ingen progresjon, ingen formutvikling. Jeg trodde ikke det var sant da ryktene om Rooney begynte å svirre. Nå som det endelig var gøy å følge med igjen, sier han.

UNITED-HELT: Slik er vi vant til å se Rooney: Som målscorer for Manchester United. Foto: Jason Cairnduff / Reuters / NTB

Etter tapet mot Stoke på fotballens helligdag på De britiske øyer var Rooney svært krass til egne spillere etter å ha blitt buet ut etter nok et tap.

– Jeg er frustrert og sint på alle spillerne bortsett fra Romelle. Han er 17 år gammel og jeg bruker han som et eksempel til noen seniorspillere. Jeg er ikke fornøyd med noen av dem, sa Rooney til Sky Sports.

– Er det en ting jeg har bemerket meg med Rooney, så er det at han sier mye rart i media. Av og til fremstår han veldig gammeldags. Hadde det vært Roy Hodgson (76) som kom med disse uttalelsene, hadde det føltes mer naturlig, sier Aase.

– Kan Birmingham rykke ned?

– Det er ingen grunn til at de ikke kan gjøre det. En solid forsterkning i januar kan være nok til å holde plassen, men bunnlagene har hevet seg i det siste. Det har ikke Birmingham.

Kolsrud i supporterklubben svarer slik på om Rooney er mannen til å snu dette.

– Nei, de rykker ned hvis han får sitte ut sesongen. Så har de ambisiøse eiere som ikke vil sitte og se på det. Spørsmålet er hvor lenge de kan se på uten å gjøre noe, sier Kolsrud.