• Etter Ricciardos oppsiktsvekkende 7. plass – i en AlphaTauri – i søndagens Mexico Grand Prix, er det en strøm av ros til australieren. Det er årets beste plassering for dette teamet.

  • Samtidig dummet Sergio Pérez seg ut med å krasje i første sving av løpet på hjemmebane. Han måtte bryte.

– Pérez må ta skylden for det, fastslår Thomas Schie, som jobber som ekspert i Viaplay-studio.

– Jeg tror det kan bli en annen fører i Red Bull-setet neste år.

Til tross for at han trolig kjører den beste bilen i Formel 1-sirkuset, har Sergio Pérez ikke vært på seierspallen de siste fem løpene (og heller ikke sprintløpet i USA). Han risikerer å miste VM-sølvet som alle var overbevist om at han skulle ta, til Lewis Hamilton.

– Med tanke på hvor overlegen denne bilen er, og at Max Verstappen har vunnet 16 av 19 løp med den samme bilen, er det for svakt av Pérez å miste sølvet, sier Schie.

Om ikke Lewis Hamilton hadde blitt disket fra sin pallplass i USA, hadde det vært jevnt mellom Pérez og Hamilton i sammendraget nå.

Teamsjef i Red Bull, Christian Horner, var imidlertid forsiktig etter Mexico Grand Prix i et intervju med Viaplay:

– Det var synd å miste «Checo». Jeg tror vi må kalle det en «racing incident». Tre bilen i bredden inn i en sving går aldri. Charles (Leclerc) hadde ingen steder å bevege seg, og dermed ble det dessverre kontakt. Og det var det.

Men Horner roste samtidig Ricciardo i et intervju med Sky Sports:

– Å slåss med Mercedes i en AlphaTauri og prestere årets beste resultat, var en stor prestasjon. Det er den Daniel vi så før.

Mandag går ryktene på sosiale medier om at Daniel Ricciardo kan komme til å overta dette setet i Red Bull-teamet.

HVEM? Max Verstappen fortsetter selvfølgelig som Red Bulls fører nummer én. Men blir det Sergio Pérez (t.v.) eller Daniel Ricciardo som får det andre setet i 2024? Foto: RUDY CAREZZEVOLI / AFP / NTB

– Hva tror du, Thomas Schie?

– Jeg tror han har en god mulighet til å ta setet til Pérez. Men Ricciardo må prestere bra i de siste tre løpene, og ikke bare ved denne ene anledningen, sier Viaplay-eksperten til VG.

Hadde det ikke vært for ørene, hadde Daniel Ricciardos smil gått rundt hele etter løpet søndag.

– Dette var løpet jeg drømte om, sa han etterpå.

Den tidligere Formel 1-føreren David Coulthard er ekspert for Viaplay. Han sier på søndagens sending:

– Daniel må vise at han er vesentlig bedre enn Yuki (Tsunoda) i AlphaTauri. Han har stor erfaring og forståelse for hvordan en Formel 1-helg fungerer. Men de siste årene har ikke farten vært bra nok.

Sergio Pérez har kontrakt med Red Bull ut 2024. Men i Formel 1 er kontrakter til for å brytes.

PS! Neste VM-runde kjøres i Brasil søndag 5. november.